Μετά τη νίκη στην πρεμιέρα της Premier League ήρθε και η πρώτη ήττα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία είδε τον Ζοάο Πέδρο να σκοράρει στο 95ο λεπτό για το 2-1 της Μπράιτον, η οποία έκανε έτσι το 2×2.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν αυτοί που πατούσαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά και έδειχναν πιο επικίνδυνοι, η Μπράιτον όμως ήταν αυτοί που κατάφερε να ανοίξει το σκορ… Στο 32′ ο Μιτόμα έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Γουέλμπεκ με προβολή σκόραρε για ακόμη μία φορά κόντρα στην πρώην ομάδα του για το 1-0.

Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και σκόραρε στο επόμενο λεπτό με τον Ράσφορντ αλλά υπήρχε οφσάιντ στην αρχή της φάσης και το γκολ ακυρώθηκε, για να έρθει τελικά η ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο.

Αφού πρώτα οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0 με το δοκάρι σε κεφαλιά του Γουέλμπεκ στο 58′, αμέσως μετά, στο 60′, ο Ντιαλό έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ, μάλιστα, πίστεψε ότι έκανε την ανατροπή στο 70′, όταν ο Γκαρνάτσο πλάσαρε από κοντά για το 1-2 ολοκληρώνοντας μια ωραία ομαδική προσπάθεια, αλλά για κακή του τύχη ο Ζίρκζε βρήκε τη μπάλα με το γόνατο λίγο πριν αυτή περάσει τη γραμμή και το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Το σκορ, έτσι, παρέμεινε στο 1-1, μέχρι που ήρθε το 95ο λεπτό: Σέντρα του Αντίγκρα, κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο και η μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, με την ομάδα του Μάντσεστερ να γνωρίζει την πρώτη της ήττα και τη Μπράιτον να πανηγυρίζει τη 2η νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές.