Στον ρόλο που είχε η παρουσία του Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ για την απόφαση του να συνεχίσει στην Ένωση αναφέρθηκε ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο AEK TV ο Μπρινιόλι:

«Νιώθω πολύ καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάω αυτό το νέο κεφάλαιο της καριέρας μου. Είμαι έτοιμος. Ξέρω πως δεν είναι συνηθισμένο να πηγαίνεις σε ένα άλλο μεγάλο κλαμπ αλλά δεν είμαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Είναι μέρος της δουλειάς μου. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι σέβεσαι τους ανθρώπους όλα τα υπόλοιπα είναι απλά μέρος της δουλειάς.

Η εντύπωση για την ΑΕΚ ως αντίπαλη ήταν πολύ καλή. Είναι δύσκολο να έρχεσαι να παίζεις εδώ. Είναι πολύ ωραίο το να έρθουν εδώ και να προσπαθήσουν να κερδίσουν θα είναι δύσκολο. Θα είμαστε «δύσκολοι» τη νέα χρονιά. Ελπίζω με την ΑΕΚ να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Ό,τι έγινε με τον Παναθηναϊκό είναι μέρος του αθλήματος, δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις. Δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα αλλά είναι ένα βήμα για να βελτιωθείς. Εύχομαι εδώ να κατακτήσω κάποιον τίτλο και να βοηθήσω την ομάδα να έχει ένα λαμπρό μέλλον.

Για εμένα η επιτυχία σε προσωπικό επίπεδο είναι να σέβεσαι όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν, για εμάς, για αυτή την ομάδα, που μας δίνουν την ευκαιρία να δώσουμε το 100% κάθε μέρα. Όλοι αυτοί που βρίσκονται από πίσω και δεν τους βλέπει κανένας είναι ένα βήμα για την επιτυχία. Ελπίζω να είμαι τόσο τυχερός όσο ο Γκατσίνοβιτς και να κατακτήσω το νταμπλ, ήταν καταπληκτικό. Στον Παναθηναϊκό το χάσαμε αλλά δεν ήταν εύκολο. Βάλαμε τα δυνατά μας, βοήθησα την ομάδα και τον προπονητή αλλα΄δεν είναι πάντα εύκολα όλα. Ο Ματίας είναι ένας από τους λόγους που επέλεξα την ΑΕΚ και ελπίζω να μου δώσει την ευκαιρία να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει».