Η Μαρία Σάκκαρη ετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα της στο βρετανικό grand slam, αφού το μεσημέρι της Δευτέρας (1/7 – 13:00) ανοίγει το πρόγραμμα στο Court 12 του Γουίμπλεντον, αντιμετωπίζοντας την Αμερικανίδα Κέσλερ (Νο 119), που έφτασε στο κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά. Αν νικήσει, η Σάκκαρη θα παίξει στον δεύτερο γύρο με τη νικήτρια του αγώνα μεταξύ της Ολλανδέζας Ρους (Νο 56) και της Κινέζας Γιουάν (Νο 39).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κάνει τη δική του πρεμιέρα την Τρίτη (2/7) κόντρα στον Ιάπωνα Τάρο Ντάνιελ (Νο 83). Αν νικήσει, θα παίξει στον δεύτερο γύρο με το νικητή του αγώνα μεταξύ του Φινλανδού Ρουουσουβόρι (Νο 88) και του Αμερικάνου Μακ Ντόναλντ (Νο 80).

Ο Ρουουσουβόρι είναι ένας από τους αθλητές που έκαναν τις τελευταίες μέρες προπόνηση με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος νίκησε το χρόνο και θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Γουίμπλεντον, παρά τον τραυματισμό του στο γόνατο πριν από λίγες εβδομάδες, ο οποίος τον είχε αναγκάσει να αποσυρθεί από τον προημιτελικό του Ρολάν Γκαρός και να διαβεί την πόρτα του χειρουργείου.

«Η σκέψη ότι χάνω το Γουίμπλεντον δεν ήταν σωστή. Δεν ήθελα να διαχειριστώ κάτι τέτοιο. Η επι-θυμία μου να παίξω είναι απίστευτη», τόνισε ο Νόλε, που αν κατακτήσει και φέτος το Γουίμπλεντον θα ισοφαρίσει την επίδοση του ρέκορντμαν Ρότζερ Φέντερερ που έχει οκτώ νίκες. Στο πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Κοπρίβα.