Έπειτα από μια πορεία 14 ετών με συνεχή παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις και σε τελικούς, η Νόρα Δράκου κατάφερε επιτέλους, στα 32 της χρόνια, να κατακτήσει το πρώτο της… βαρύ μετάλλιο παίρνοντας το ασημένιο στα 50μ. ύπτιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Βελιγράδι, με την Ελλάδα να γράφει επίδοση-ρεκόρ.

Έχει πάει τρεις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και φέτος θα είναι η τέταρτη, έχει πάει σε οκτώ παγκόσμια κύπελλα και σε επτά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, επί 14 χρόνια, με λίγα λόγια, έχει σταθερά παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις, στις μεγάλες κούρσες.

Η Δράκου έχει τρομερή διάρκεια ως αθλήτρια, δεν είχε όμως να επιδείξει ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, μέχρι που ήρθε η ώρα και γι’ αυτό! Στον τελικό των 50μ. ύπτιο στο Βελιγράδι η Ελληνίδα κολυμβήτρια ήταν εκπληκτική και με χρόνο 27.87 πήρε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο, τερματίζοντας πίσω από τη Ντάνιελ Χιλ από την Ιρλανδία που έκανε 27.73.

Την 3η θέση και το χάλκινο πήγε στην Αντέλα Πισκόρσκα από την Πολωνία με χρόνο 28.00, ενώ η Ελλάδα έφτασε ήδη τα 7 μετάλλια στη φετινή διοργάνωση και αυτό αποτελεί επίδοση-ρεκόρ για τη χώρα μας σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, ξεπερνώντας τα 6 από το 2012 στο Ντέμπρετσεν.