Με γκολ των Μουσιάλα και Γκουντογκάν η Γερμανία νίκησε με 2-0 την Ουγγαρία, έκανε το 2×2 και ετοιμάζεται για τη φάση των «16» του Euro 2024 ενώ οι ηττημένοι έκαναν το 0/2 και ετοιμάζονται σιγά-σιγά για την επιστροφή στην πατρίδα τους.

Το παιχνίδι άρχισε με τους Μαγυάρους να πατάνε καλά και να δείχνουν διάθεση να προσπαθήσουν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους αλλά χωρίς να τα καταφέρουν. Έτσι, μετά το πρώτο 10λεπτο, τα Πάντσερ άρχισαν να ανεβαίνουν, πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και τελικά δεν άργησαν να πάρουν και το προβάδισμα.

Στο 22′, σε φάση διαρκείας στην άμυνα της Ουγγαρίας, ο Γκουντογκάν επέμεινε και τελικά ο Μουσιάλα με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, το οποίο οριστικοποιήθηκε μετά και την εξέταση του VAR.

Λίγα λεπτά μετά πάντως και συγκεκριμένα στο 26′ θα μπορούσε να έρθει η ισοφάριση από την ωραία εκτέλεση φάουλ του Σόμποσζλαϊ αλλά ακόμη πιο ωραία ήταν η απόκρουση του Νόιερ, ο οποίος κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του.

Και από εκεί και πέρα, η Γερμανία πίεσε για δεύτερο γκολ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς όμως να το πετύχει η αφού η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων μετά το σουτ του Μουσιάλα.

Όπως και να έχει, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0 και όταν επέστρεψαν από αυτά οι Μαγυάροι προσπάθησαν να κάνουν κάτι καλό επιθετικά αλλά δεν… Οι γηπεδούχοι, από την άλλη πλευρά, έγιναν επικίνδυνοι στο 55′ με το σουτ του Κρόος που εξουδετέρωσε ο Γκουλάτσι και γενικά έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση.

Στο 60′ πάντως, από το… πουθενά η Ουγγαρία πλησίασε στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Βάργκα που έφυγε ελάχιστα άουτ και τελικά λίγα λεπτά μετά όλα κρίθηκαν.

Στο 67′ οι Γερμανοί κυκλοφόρησαν τη μπάλα, ο Μουσιάλα άνοιξε αριστερά για τον Μίτελστεντ και αυτός έκανε το γύρισμα για τον Γκουντογκάν που εκτέλεσε με τη μία και έγραψε το 2-0 κλειδώνοντας το τρίποντο.

Οι Ούγγροι, άλλωστε, όσο κι αν το ήθελαν δεν μπορούσαν πλέον να αντιδράσουν ενώ η Γερμανία θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ είτε με τον Κίμιχ είτε με τον Σανέ αλλά ο Γκουλάτσι αντέδρασε σωστά στα σουτ που επιχείρησαν.

Δεύτερη νίκη, επομένως, σε δύο αγώνες για τη Γερμανία που ετοιμάζεται για τους «16» και δεύτερη ήττα για την Ουγγαρία που ετοιμάζεται για επιστροφή στο σπίτι της.

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Τα, Μίτελστεντ, Άντριχ (72′ Εμρέ Τσαν), Κρόος, Μουσιάλα (72′ Φίριχ), Γκουντογκάν (84′ Ουντάβ), Βιρτς (58′ Σανέ), Χάβερτς (58′ Φίλκρουγκ).

Ουγγαρία: Γκουλάτσι, Φιόλα, Ορμπάν, Ντάρνταϊ, Μπόλα (75′ Νατζ), Νάγκι, Σέφερ, Κέρκεζ (75′ Άνταμ), Σάλαϊ (87′ Τσόμποτ), Σομποσλάι, Βάργκα (87′ Γκάζνταγκ).