Ελεύθερος με εισαγγελική εντολή αφέθηκε ο γκαρντ του Παναθηναϊκού Κέντρικ Ναν μετά τη σύλληψή του, στο ΑΤ Βριλησσίων όπου κατέληξε με τη σύζυγό του ύστερα από μεταξύ τους φραστικό επεισόδιο. Και όλα αυτά λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του τίτλου της Basket League που πανηγυρίστηκε μέχρι πρωίας από τον κόσμο και τους παίκτες των «πρασίνων».

Ο μπασκετμπολίστας είχε έντονο καυγά με τη σύζυγό του, η οποία παρ’ότι δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν επιθυμεί να υποβάλλει μήνυση, εντούτοις σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία – διαδικασία που ακολουθείται αυεπαγγέλτως βάσει του ποινικού κώδικα.

Σημειώνεται ότι τα αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία τιμωρούνται αυτεπάγγελτα και όχι κατ’ έγκληση του θύματος.

Την καταγγελία, μάλιστα, μπορεί να κάνει ακόμη και τρίτο πρόσωπο (π.χ. γείτονας που άκουσε επεισόδιο) και η αστυνομία υποχρεούται να παρέμβει και να σχηματίσει δικογραφία βάσει της μαρτυρίας.

Η υπόθεση από εδώ και πέρα θα πάρει το δρόμο της τακτικής δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο Ναν επρόκειτο να οδηγηθεί στο αυτόφωρο. 

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο μπασκετμπολίστας, μετά την περιπέτεια στο αστυνομικό τμήμα των Βριλησσίων, έχει πάει ήδη στον… οδοντίατρο, αφού στη διάρκεια του τελικού χθες το βράδυ, έσπασε τρία δόντια.