Ο Χρήστος Μυριούνης απογοητεύτηκε από την εικόνα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι και χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη απόκτησης ενός περιφερειακού τύπου Γιασικεβίτσιους.

Αναλυτικά η άποψη του πρώην διεθνή σέντερ του «τριφυλλιού» και πλέον προπονητή

«Ο Παναθηναϊκός ήταν ΤΡΑΓΙΚΟΣ! Από τους χειρότερους των τελευταίων ετών. Εντάξει, έλλειπε ο Μάριτς, ο Διαμαντίδης είχε πρόβλημα αλλά φάνηκε ξεκάθαρα αυτό που λέω τόσο καιρό, ότι δηλαδή χρειάζεται έναν παίκτη στην περιφέρεια. Έναν παίκτη σαν τον Γιασικεβίτσιους που να μπορεί να κάνει διαφορά, από τη στιγμή που ο Καλάθης με τον Τέπιτς δεν έχουν αυτή την ικανότητα. Δεν θέλω να αμφισβητήσω τον Ομπράντοβιτς, αλίμονο, αλλά κάποιος που ξέρει μπάσκετ βλέπει πως ο Παναθηναϊκός έχει κενό στην περιφέρεια και είναι επιτακτική η ανάγκη απόκτησης ενός ποιοτικού γκαρντ.

Θεωρώ πως το παιχνίδι κρίθηκε στην περιφέρεια, άσχετα με το ότι στην ρακέτα ο Νεστέροβιτς, ελλείψει Μάριτς, δεν είχε αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός διαθέτει μια τριάδα γκαρντ, αποτελούμενη από τους Παπαλουκά, Τεόντοσιτς και Σπανούλη, που έκανε τη διαφορά. Δημιούργησε καταστάσεις στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ειδικά ο πρώτος ήταν εξαιρετικός στα τελευταία λεπτά, σημειώνοντας ορισμένα σημαντικά καλάθια.

Βγάζω το καπέλο στον Ίβκοβιτς! Παρουσιάστηκε διαβασμένος και κέρδισε κατά κράτος τον κουμπάρο του στη… μάχη των πάγκων. Είχε διαβάσει καλά και αντιμετώπισε αποτελεσματικά τα πικ εν ρολ του Παναθηναϊκού, ο οποίος επιθετικά ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Αμυντικά δεν πήγε άσχημα, επιθετικό ήταν το πρόβλημα. Γενικά ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και πήρε δίκαια μια σημαντική νίκη. Αν μάλιστα τον… πήγαιναν και τα μακρινά σουτ θα είχε κερδίσει πιο εύκολα.

Με εξαίρεση τις φωτοβολίδες και τα καπνογόνα που πέταξαν οι λίγοι ανεγκέφαλοι στο τέλος, η εικόνα της εξέδρας ήταν καλή. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξέρει μπάσκετ και κατάλαβε πως η ομάδα ήταν τραγική και δεν άξιζε να κερδίσει.

Εν κατακλείδι να πω ότι ήταν μια κακή ήττα για τον Παναθηναϊκό, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν στο μέλλον, εφόσον γίνουν οι σωστές ενέργειες».

πηγή: gazzeta