Η εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού για την τιμωρία του μετά την οριστική διακοπή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα συνεχιστεί τη Δευτέρα (6/11), με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να έχει πει νωρίτερα ότι «η νύχτα θα είναι μακρά για εμάς», ενώ έγινε γνωστό ότι ο αγώνας των Ερυθρόλευκων με τον ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί κανονικά με κόσμο.

Οι Ερυθρόλευκοι κρίθηκαν υπαίτιοι, πρωτόδικα, για την οριστική διακοπή του ντέρμπι με τους Πράσινους στο Καραϊσκάκη, με αποτέλεσμα η ποινή να είναι βαριά: Ήττα 0-3 στα χαρτιά, αφαίρεση ενός βαθμού και δύο παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών. Μια απόφαση που ήταν δεδομένο ότι θα έφερνε την έφεση των Πειραιωτών και έτσι έγινε.

Αυτή, λοιπόν, εκδικάστηκε σήμερα (3/11) από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, με τη διαδικασία να αρχίζει στις 15:30 και να συμμετέχει σε αυτή και ο Παναθηναϊκός. Και από εκεί και πέρα, όπως αναμενόταν, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο ότι διαφωνούν.

Οι Ερυθρόλευκοι ανέλυαν γιατί ο αγώνας μπορούσε και έπρεπε να συνεχιστεί, οι Πράσινοι από την άλλη πλευρά ανέλυαν γιατί σωστά διακόπηκε οριστικά το παιχνίδι και τελικά αποφασίστηκε ότι… δεν μπορεί να παρθεί απόφαση άμεσα. Έτσι, οι δύο πλευρές έχουν προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα (6/11) να προσκομίσουν υπομνήματα και από εκεί και πέρα εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται και η οριστική απόφαση.

Με κόσμο το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Από εκεί και πέρα, χωρίς απόφαση για την έφεση των Πειραιωτών, σε ό,τι αφορά το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ που είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή (5/11), ανακοινώθηκε ότι θα γίνει κανονικά με κόσμο αφού έχει διαφοροποιηθεί το άρθρο 24 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα. Οι Ερυθρόλευκοι, υπενθυμίζουμε, έχουν βγάλει εδώ και μέρες τα εισιτήρια προς διάθεση και ο ρυθμός με τον οποίο φεύγουν είναι πολύ καλός.