Ένταση επικράτησε νωρίτερα όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής ζήτησε από τα μέλη του ακροατηρίου να αφαιρέσουν τις κουκούλες και τα γυαλιά ηλίου που φορούσαν μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Σύμφωνα με μέλη του ακροατηρίου, κάποιοι άρχισαν να φωτογραφίζουν με τα κινητά τους τηλέφωνα πρόσωπα που βρίσκονταν στο δικαστήριο.

Πρόεδρος: Αν είστε εδώ μέσα μόνο και μόνο για να περνάτε την ώρα σας, να βγείτε έξω. Εδώ δεν είναι θέατρο. Θα απαγορευτεί η είσοδός σας στο χώρο έτσι και συνεχίσετε. Δημιουργείτε προβλήματα. Διακόπτουμε για δέκα λεπτά και μόλις επανέλθουμε θα είστε ήσυχοι, δεν θα φοράτε καπέλα, δεν θα πίνετε καφέδες.

Υπεράσπιση: Ναι, αλλά τα λέτε μόνο στη μία πλευρά…

Όταν επανήλθε η έδρα, η πρόεδρος είπε προς το ακροατήριο: «Όση ώρα βρίσκεστε στην αίθουσα, θα σταματήσουν τα μεταξύ σας νοήματα, κοιτάγματα. Έξω κάντε ό,τι θέλετε, εδώ μέσα όχι. Δεν είναι για γέλια. Αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο τότε θα βγείτε έξω. Σε ό,τι αφορά τη φωτογράφιση, δεν μπορεί ο καθένας να βγάλει έξω το κινητό του και να τραβάει φωτογραφίες. Αυτό ισχύει για όλες τις πλευρές. Ή θα ακολουθήσετε αυτά που λέμε ή θα βγείτε έξω».