Κρατώντας στα χέρια της μια φωτογραφία της Τζωρτζίνας, η μαυροφορεμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενη για τον θάνατο και την απόπειρα σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της, οι οποίοι τη στηρίζουν από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώα.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αναμένει να ακούσει την κατάθεση του εν διαστάσει συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη, άκουσε φορτισμένη, με δάκρυα στα μάτια, την αρχική τοποθέτηση του συνηγόρου της, Αλέξη Κούγια. Μάλιστα, κάποια στιγμή και ενώ είχαν βγει από τη δικαστική αίθουσα οι δικοί της άνθρωποι καθώς θα εξεταστούν ως μάρτυρες, ζήτησε χαρτομάντιλα τα οποία της έφεραν οι αστυνομικοί.
Εκτός από την οικογένεια της 34χρονης ως μάρτυρες μάρτυρες υπεράσπισης θα εξεταστούν περισσότερα από δέκα ακόμα, μεταξύ των οποίων ειδικοί γνώσεων ιατροδικαστές και ψυχίατροι.
Μέσω του δικηγόρου της, η κατηγορούμενη, δήλωσε αθώα και ζήτησε τη διακοπή της δίκης για να κληθούν νέοι μάρτυρες από το Δικαστήριο. «Η κατηγορία στη σημερινή της μορφή αποδίδει στην κατηγορουμένη τη χορήγηση κεταμίνης δύο φορές, μία στις 11/4/2021 στο Καραμανδάνειο όπου υπέστη ανακοπή και τη δεύτερη στο νοσοκομείο Παίδων στις 29/1/2022 όπου και κατέληξε. Δεν έχει βρεθεί στην κατοχή της κατηγορουμένης κεταμίνη ούτε η πορεία της και πως κατέληξε στο παιδί» ανέφερε ο κ. Κούγιας ο οποίος
Σημείωσε πως για την απόπειρα στο Καραμανδάνειο δεν υπάρχουν τοξικολογικές εξετάσεις προηγούμενων ημερών ή μετά, που να αποδεικνύουν τη χορήγηση της κεταμίνης. «Η αίτια για την ανακοπή παραμένει ποινικώς απροσδιόριστη» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κούγιας αναφερόμενος στο θάνατο της Τζωρτζίνας επισήμανε πως «οι γιατροί προκειμένου να προφυλάξουν τους εαυτούς τους δεν καταγράφουν πουθενά τι δίνουν κατά την καρδιοαναπνευστική διαδικασία. Θα έπρεπε να γίνει καταγραφή. Δεν ανευρέθηκε στις τοξικολογικές το ρουκορόνιο που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα».
Επιπλέον, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στην ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιωπούλου η οποία ορίστηκε επιστήμονας ειδικών γνώσεων στις ανακρίσεις για τους θανάτους των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου τονίζοντας πως «αυτοπροτάθηκε να διοριστεί στην ανάκριση της Τζωρτζίνας και στη συνέχεια Μαλένας-Ίριδας και κατευθύνει τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων». Ο κ. Κούγιας τόνισε πως τα συμπεράσματα στα οποία οδηγήθηκε ο καθηγητής τοξικολογίας, Νικόλαος Ράικος είναι επισφαλή. «Ο κ. Ράικος μαζί με την Σπηλιοπούλου έκανε αυτό που λέω εξαρχής. Είχαν βρει την ένοχη και έπρεπε να την καταστήσουν κατηγορούμενη» είπε ο κ.Κούγιας.
Για τον Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος διενήργησε την ιατροδικαστική εξέταση στην Τζωρτζίνα, ο συνήγορος μεταξύ άλλων ανέφερε πως : «Δεν ερεύνησε το ενδεχόμενο χορήγησης κεταμίνης νοσοκομειακά. Υπήρχε αποδεδειγμένη πηγή κεταμίνης στο δωμάτιο στην οποία η κατηγορουμένη δεν είχε καμία πρόσβαση. Πως είναι δυνατόν να βλέπεις πως υπάρχουν στο σάκο αναζωογόνησης 500 ml και να μην πας να δεις τι γίνεται; Όλα τα έγγραφα του νοσοκομείου για την κεταμίνη είναι μετά την προσωρινή κράτηση της κατηγορουμένης».
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει σχετικά με το αίτημα της υπεράσπισης και κάλεσε τον Μάνο Δασκαλάκη να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα για να ξεκινήσει την κατάθεση του.