Φανερά συγκινημένη, μετά από 2,5 χρόνια εγκλεισμού η Αρετή Τσοχατζοπούλου πέρασε πριν από λίγο την πύλη των γυναικείων φυλακών του Ελεώνα στη Θήβα.

Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για την εμπλοκή της στην υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών με πρωταγωνιστή τον πατέρα της βγαίνοντας από τη φυλακή σε δηλώσεις της ευχαρίστησε την ελληνική δικαιοσύνη που της επέτρεψε, όπως είπε, να περάσει τα Χριστούγεννα με τα τρία της παιδιά.

«Είμαι 2,5 χρόνια στη φυλακή, είναι κάτι που σε στιγματίζει αλλά τώρα θέλω να πάω κοντά στα παιδιά μου και τα υπόλοιπα θα τα παλέψω με την οικογένεια μου» είπε η Αρετή Τσοχατζοπούλου στους δημοσιογράφους και όταν ρωτήθηκε αν έχει κάνει την αυτοκριτική της απάντησε «Δεν είναι η ώρα της αυτοκριτικής. Σήμερα δεν είναι η μέρα να μιλήσω θέλω να γυρίσω στα παιδιά μου μετά από 2,5 χρόνια. Αισθάνομαι σαν να είμαι ολόκληρη της ζωή μου στη φυλακή».

Όταν η Αρετή Τσοχατζοπούλου κλήθηκε να στείλε κάποιο μήνυμα στον πατέρα της πρώην υπουργό αρνήθηκε λέγοντας: «Το τι έχω να πω εγώ στον πατέρα μου θα το πω στον ίδιο», ενώ ο συνήγορος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος συμπλήρωσε με νόημα: «Η Αρετή Τσοχατζοπούλου βρέθηκε μπροστά σε ένα οδυνηρό δίλημμα. Μπροστά στην προσωπική της ελευθερία και τον γονατισμένο πατέρα της προτίμησε να τιμήσει τον γεννήτορα της».

Υπενθυμίζεται ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 30.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο Α.Τ. καθώς το Δικαστήριο, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη υπόθεση, έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της.

Οι δικαστές με οριακή πλειοψηφία 3 έναντι 2 έκριναν ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη για να βρεθεί κοντά στα παιδιά της και ιδιαίτερα στο μικρότερο ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Επίσης, στην απόφαση τους βάρυνε ότι έχει εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της καθώς και το γεγονός ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει παραχωρήσει στο δημόσιο το σύνολο των ακινήτων που της ανήκουν.