Για τη σωματεμπορία έχουν γραφτεί πολλά πράγματα, έχουν γίνει δεκάδες έρευνες και έχει την τελευταία δεκαετία κάτι σαν παγκόσμια μάστιγα. Τα όσα έχουν περιγράψει τα θύματα ξεπερνούν κάθε φαντασία και σενάριο ταινίας θρίλερ αλλά τίποτα δεν δείχνει να αποθαρρύνει τους θύτες/εμπόρους. Σε αυτό το κλίμα και η ακόλουθη αστυνομική αναφορά. Μετά από αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκε διαμέρισμα στην περιοχή του Λαγκαδά, στο οποίο 54χρονος κρατούσε παράνομα αλλοδαπές γυναίκες, με σκοπό την εκμετάλλευσή τους. Το απόγευμα της Παρασκευής συνελήφθη η 28χρονη συνεργός του να επιχειρεί να μεταφέρει τρεις αλλοδαπές γυναίκες με αυτοκίνητο, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα που αναζητούνται, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την εκμετάλλευση και προαγωγή στην πορνεία, αλλοδαπών γυναικών.

Μία από τις τρεις γυναίκες-θυματα της σπείρας, ηλικίας 36 ετών, φιλοξενείται σε ξενώνα μη κυβερνητικής οργάνωσης της Θεσσαλονίκης, ενώ οι άλλες δύο, 27 και 36 ετών, με δική τους πρωτοβουλία, θα αναχωρήσουν άμεσα για τη χώρα τους.