Αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω ο 51χρονος επιχειρηματίας πανσιόν στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, ο οποίος κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία στον εμπρησμό από πρόθεση της επιχείρησης του.

Το δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου κ. Ελευθέριου Περίδη και απάλλαξε τον 51χρονο από κάθε κατηγορία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 51χρονος κατάφερε να πείσει τον Ιανουάριο του 2003 άλλο άτομο να βάλει φωτιά σε μικρό ξενοδοχείο (πανσιόν) που βρίσκεται στη περιοχή Άγιος Φανούριος στην Παλιά Πόλη.

Το άτομο αυτό φέρεται να είναι 31χρονος αλλοδαπός που διαφεύγει της σύλληψης και σε βάρος του οποίου έχει επίσης ασκηθεί ποινική δίωξη.

Η πυρκαγιά είχε προκληθεί στην πανσιόν στις 4 τα ξημερώματα της 19ης Ιανουαρίου 2003 και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το μεγαλύτερο τμήμα της και να κινδυνεύσουν διπλανά οικήματα.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως από τις πρώτες κιόλας ενδείξεις και τα στοιχεία που είχαν συλλέξει οι Πυροσβεστικές αρχές είχαν καταλήξει πως πρόκειται για εμπρησμό.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αυτής και κατηγορούμενος στην υπόθεση είχε καταγγείλει δημόσια πως εκβιαζόταν από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίοι μάλιστα είχε πει πως τον απειλούσαν ότι θα τον κάψουν στέλνοντας του μπράβους.

Ο ίδιος, με δηλώσεις του επίσης είχε εξαπολύσει πυρά εναντίον των υπηρεσιών του Δήμου της Ρόδου, κάνοντας λόγο για διαδικασία δωροδοκίας σε συγκεκριμένα άτομα έτσι ώστε να μπορέσει να πάρει την άδεια για να λειτουργήσει την επιχείρησή του, ενώ για την υπόθεση είχε ενημερωθεί και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος και είχε ζητήσει εξηγήσεις από τον ιδιοκτήτη.

Πηγή: rodiaki.gr