H Ελένη Παπαγεωργοπούλου μίλησε και σήμερα στα μέσα ενημέρωσης, για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του συζύγου της, ρίχνοντας τα βέλη της στο βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης υπεξαίρεσης -και καταδικασθέντα- Παναγιώτη Σαξώνη αλλά και τον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

«Ο σύζυγός μου δεν έκανε απολύτως κανένα σφάλμα, ήταν ένας άνθρωπος σοβαρός, όλα του ήταν μετρημένα, ο λαός τον εκτιμούσε, τον πίστευε» τόνισε η κ. Παπαγεωργοπούλου σε δηλώσεις της στον Αlpha 989.

«Ήρθε ένας καταχραστής και για να ελαφρύνει τη δική του κατάσταση, πήγε και κατέθεσε την επόμενη μέρα ότι ο δήμαρχος ήξερε (για τα χρήματα) και αυτό έγινε μια μέρα μετά αφού του ήρθε η απόλυση από τον δήμο από τον άντρα μου και μετά άλλαξε τις καταθέσεις του πολλές φορές», υποστήριξε η σύζυγος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή τις δηλώσεις του νυν δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, ότι ο δήμος θα διεκδικήσει την επιστροφή των υπεξαιρεθέντων χρημάτων στα ταμεία του, η κ. Παπαγεωργοπούλου σημείωσε για την κατάθεση Μπουτάρη στο δικαστήριο. «Ο Μπουτάρης το μόνο που είπε είναι ότι είχε την εντύπωση ότι ήταν μια συμμορία, κανένα συγκεκριμένο στοιχείο».

Κληθείσα να σχολιάσει τη στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο σύζυγό της μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, σημείωσε ότι το κόμμα δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά. «Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έχει δώσει δείγματα γραφής μέσα στη Νέα Δημοκρατία, τον ξέρουν όλοι».