Έτοιμος να εξοπλήσει ολόκληρο… λόχο ήταν ένας 40χρονος που συνελήφθη στη Λευκάδα. Ο έμπορος ανταλλακτικών στο επάγγελμα που κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, η οποία έκπληκτη βρήκε μοιρασμένα τα όπλα στο σπίτι και τις τρεις επιχειρήσεις του, ενώ μαζί με αυτά κατέσχεσε και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν για την παράνομη «συλλογή όπλων» και με ταυτόχρονες και συντονισμένες επιχειρήσεις κατάφεραν να τον συλλάβουν και να βρουν τα οπλοστάσια.

Συνολικά κατασχέθηκαν ένα πολυβόλο MP-40 με γεμιστήρα, ένα πιστόλι των 9 mm με 15 φυσίγγια στη γεμιστήρα, ένα περίστροφο των 9 mm, ένα πιστόλι ρίψης φωτοβολίδων, μια κυνηγητική καραμπίνα, 419 φυσίγγια των 9 mm, δυο μαχαίρια, ένα σπαθί με σιδερογροθιά στη χειρολαβή και 4,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Ο 40χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Λευκάδας, ενώ τα όπλα στάλθηκαν για βαλλιστική εξέταση ώστε να εξακριβωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια.