Συνελήφθη σήμερα το πρωί στην περιοχή Επισκοπή Ρεθύμνου ένας 40χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για την αρπαγή του 50χρονου καθηγητή Πανεπιστημίου, που διαμένει μονίμως στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο 50χρονος είχε απαχθεί στην περιοχή «Κουτσουρά» στις 26 Αυγούστου από άγνωστα άτομα.

Ο απαγωγέας είναι αδελφός της 20χρονης φοιτήτριας που εξαφανίσθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από την περιοχή του Ρεθύμνου. Ο καθηγητής διατηρούσε φιλικές σχέσεις τόσο με την 20χρονη φοιτήτρια όσο και με την οικογένεια της.

Αιτία της απαγωγής είναι το γεγονός ότι ο αδελφός της εξαφανισμένης φοιτήτριας, θεωρούσε ότι ο 50χρονος γνώριζε, κατείχε και απέκρυβε στοιχεία που ήταν χρήσιμα για τον εντοπισμό της 20χρονης αδελφής του.

Όπως επίσης προέκυψε από την προανάκριση, οι δράστες, το χρονικό διάστημα της απαγωγής, κρατούσαν το θύμα σε δύο ακατοίκητα σπίτια στην περιοχή Ηρακλείου Κρήτης, ασκώντας σε βάρος του σωματική και ψυχολογική βία, προκειμένου αποσπάσουν πληροφορίες για την τύχη της εξαφανισθείσας.

Ο συλληφθείς, με την δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Ρεθύμνου. Συνεργοί του 40χρονου συλληφθέντα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της προανάκρισης, είναι ακόμα δύο έλληνες άνδρες, οι οποίοι αναζητούνται.