Τετραμελής σπείρα μελών της εγκληματικής οργάνωσης «Ροζ Πάνθηρες» που αποτελείται από τέσσερις Σέρβους τρεις άντρες και μια γυναίκα συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αττικής ενώ αναζητούνται ακόμη δώδεκα συμπατριώτες τους.

Από το Τμήμα Δίωξης Διαρρηκτών Ληστειών εξιχνιάστηκαν 116 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία, σε καταστήματα ένδυσης, εμπορίας χαλιών, καταστήματα οπτικών, κινητής τηλεφωνίας καθώς και κλοπές οχημάτων.

Οι τέσσερις Σέρβοι που συνελήφθησαν και οι δώδεκα συνεργοί τους που αναζητούνται πραγματοποίησαν τις κλοπές αυτές στην περιοχή της Αττικής αλλά και σε διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ενώ τα μέλη της είναι πρώην στρατιωτικοί που έδρασαν στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας.

Ο αρχηγός των τεσσάρων που συνελήφθησαν, διώκεται με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές αρχές για ληστεία στη Γερμανία.

Οι τέσσερις συνελήφθησαν χθες μετά την κλοπή κοσμηματοπωλείου στην Ηλιούπολη. Τα μέλη της σπείρας έκλεβαν κυρίως αυτοκίνητα μάρκας Audi 80 καθώς και Volkswagen τύπου βαν τα οποία χρησιμοποιούσαν είτε για να χτυπούν τις τζαμαρίες των καταστημάτων είτε για να δένουν τα ρολά ασφαλείας στο αυτοκίνητο προκειμένου να τα «κατεβάσουν».

Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένες δίκυκλες μοτοσυκλέτες που εγκατέλειπαν αλλού.

Στην κατοχή τους βρέθηκε λίγα κοσμήματα, ένα πιστόλι, μικρή ποσότητα χασίς, διαρρηκτικά εργαλεία και κλεμμένα ήδη ρουχισμού. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο κλοπές και διαρρήξεις.