Τετ-α-τετ με τους εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος βρέθηκε ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του Υπουργείου Οικονομικών Γιάννης Kαπελέρης, ο οποίος εξετάστηκε ως ύποπτος για απιστία, αδίκημα που συνδέεται με καταγγελίες περί ανείσπρακτων προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Με την κατάθεση του κ. Καπελέρη έκλεισε ο κύκλος της εισαγγελικής έρευνας που είχε ξεκινήσει ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για τις συνθήκες παραίτησης του πρώην Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη και τις καταγγελίες για καθυστέρηση ή άρνηση είσπραξης προστίμων .

Τις επόμενες μέρες ο ε εισαγγελέας θα αξιολογήσει τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκέντρωσε και θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή αν θα θέσει τη δικογραφία στο αρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καπελέρης εκλήθη από τον οικονομικό εισαγγελέα ως ύποπτος με αφορμή εγκύκλιο του με την οποία ζητούσε την αναστολή είσπραξης προστίμων επικαλούμενος επικείμενη νομοθετική ρύθμιση.

Ο ίδιος πάντως από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η είδηση της κλήτευσής του, υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για υποθέσεις λαθρεμπορίας και διαγραφής προστίμων, αρνούμενος ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.