Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης καλείται να καταθέσει ενώπιον του αναπληρωματικού οικονομικού εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη ο Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και του Τελεωνειακών Θέματων του Υπουργείου Οικονομικών και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Καπελέρης σχετικά με την υπόθεση των καταγγελιών περί ανείσπραχτων προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μετά απο καταγγελίες περί «παραμηχανισμού στο υπουργείο Οικονομικών που εμπόδιζε την είσπραξη προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων».

Κεντρικό πρόσωπο της έρευνας είναι ο παραιτηθείς Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδης Σπινέλης ,καθώς δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» εμφάνιζε την παραίτηση Σπινέλη να συνδέεται άμεσα με την καθυστέρηση ή άρνηση είσπραξης προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελικός λειτουργός καλεί τον κ. Καπελέρη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις (ανωμοτί -χωρίς όρκο κατάθεση ) σχετικά με εγκύκλιο που φέρει την υπογραφή του, η οποία εκδόθηκε τον περασμένο Αύγουστο και ανέφερε πως επίκειται νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των προστίμων ζητώντας την αναστολή είσπραξης των ποσών . Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απιστίας, η τέλεση του οποίου αν δεν αποδειχθεί θα έχει σαν επακόλουθο η σχετική δικογραφία να τεθεί στο αρχείο.