Τον εφιάλτη στα χέρια πέντε αδίστακτων ληστών, που εισέβαλε στο σπίτι τους, έζησε ένα ζευγάρι στη Μάνδρα Αττικής. Η 60χρονη συνταξιούχος Μαρία Κυνηγοπούλου και ο χημικός μηχανικός Αντώνης Κοντανδρεόπουλος έδωσαν μάχη σώμα με σώμα με τους δράστες, οι οποίοι μπήκαν στο σπίτι τους σπάζοντας το παράθυρο της μπαλκονόπορτας.

Ο συνταξιούχος χημικός μηχανικός Αντώνης Κοντανδρεόπουλος, προσπάθησε να προστατεύσει τη γυναίκα και επιτέθηκε στους δράστες, ένας απ’ αυτούς ωστόσο άρχισε να τον χτυπά.

Βλέποντας τους ληστές να βασανίζουν τον ανυπεράσπιστο άνδρα της η 60χρονη προσπάθησε να τους σταματήσει, ωστόσο ο ένας δράστης την απώθησε στο μπαλκόνι και την χτύπησε με τη λαβή του όπλου, κλωτσώντας την παράλληλα στα πλευρά.

Οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία, καθώς άκουσαν τον συναγερμό να χτυπά και την κ. Κυνηγοπούλου να φωνάζει για βοήθεια. Ο πέμπτος κακοποιός, που έπαιζε τον ρόλο του τσιλιαδόρου περιμένοντας τους συνεργούς του με τη μηχανή του αυτοκινήτου αναμμένη, πρόλαβε να τους ενημερώσει κι έτσι έφυγαν από το σπίτι.

Όπως λένε κάτοικοι στη Μάνδρα, οι ληστείες και οι διαρρήξεις είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και καταγγέλλουν έλλειψη αστυνόμευσης.