Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 46χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας όπλων στην Αθήνα για πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ο 46χρονος από το Μάρτιο του 2015 έφτιαχνε ψεύτικα ιατρικά πιστοποιητικά, που έφεραν την υπογραφή ενός γιατρού που είχε πεθάνει και τα οποία τα διέθετε σε πελάτες του προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για τη χορήγηση αδειών κατοχής πυροβόλων όπλων. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα που διατηρούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά.

Με τη χρήση παρόμοιων πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών είχαν εκδοθεί 15 άδειες κατοχής πυροβόλου όπλου σε ισάριθμα άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

Επιπλέον, μετά από έλεγχο σε γραφεία σκοπευτικού συλλόγου, διαπιστώθηκε ότι εντός του ειδικού χώρου φύλαξης αλλά εκτός του χρηματοκιβωτίου, είχε  τοποθετηθεί μεγάλος αριθμός φυσιγγίων που ήταν διασκορπισμένα στο πάτωμα. Συνελήφθη  ο 41χρονος γραμματέας του συλλόγου για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.