«Κόκκινη γραμμή» για τον τρόπο αποζημίωσης των ξενοδοχοϋπαλλήλων έβαλε με απόφασή του ο Άρειος Πάγος. Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι οποίοι απασχολούνται σε εποχική βάση σε περίπτωση απόλυσής τους δεν αποζημιώνονται για το αποκαλούμενο «νεκρό» χρονικό διάστημα που δεν εργάζονται , αλλά μόνο με βάση τους μήνες που προσέφεραν υπηρεσίες στην επιχείρηση.
Οι δικαστές δέχονται ότι σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασής τους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δικαιούνται να εισπράξουν αποζημίωση ,αλλά για τον καθορισμό της λαμβάνεται υπόψη μόνο το χρονικό που απομένει μετά την αφαίρεση του χρόνου των νεκρών περιόδων, κατά τη διάρκεια των οποίων οι εργαζόμενοι μπορούσαν να απασχοληθούν σε άλλο εργοδότη.
Η υπόθεση που απασχόλησε το Ανώτατο Δικαστήριο αφορούσε περίπτωση σεφ που εργαζόταν σε ξενοδοχείο της Κρήτης. Για πρώτη φορά προσελήφθη στον Μάιο του 2003, ενώ τον Ιανουάριο του 2008 υπέβαλε αίτηση επαναπρόσληψής του για τη νέα τουριστική περίοδο.
Η ξενοδοχειακή επιχείρηση όμως, ένα μήνα αργότερα κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας του με την καταβολή της σχετικής αποζημίωσης.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο για τον υπολογισμό του ύψους της αποζημίωσης προσμέτρησε και το… νεκρό διάστημα. Ο Άρειος Πάγος όμως, που είχε και τον τελευταίο λόγο ανέπεμψε την υπόθεση προς νέα κρίση στο Πρωτοδικείο κάνοντας δεκτή την αίτηση αναίρεσης των υπευθύνων της ξενοδοχειακής μονάδας .