Μία καταζητούμενη από τις γερμανικές αρχές, τουρκικής υπηκοότητας, και ένα ακόμα άτομο, επίσης τουρκικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν σε επιχείρηση που πραγματοποίησε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη η αντιτρομοκρατική υπηρεσία Βορείου Ελλάδος.

Πρόκειται για μία 42χρονη η οποία, σύμφωνα με ένταλμα σύλληψης που υπάρχει σε βάρος της από τις γερμανικές αρχές, φέρεται ως ηγετικός στέλεχος της κουρδικής οργάνωσης «DHKP-C» και κατηγορείται για εξτρεμιστική δράση στη Γερμανία, όπου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η οργάνωση θεωρείται παράνομη.

Ο δεύτερος από τους συλληφθέντες είναι 50 ετών και βρίσκεται εδώ και καιρό στην Ελλάδα όπου έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο, το οποίο όμως έχει απορριφθεί σε πρώτο βαθμό. Και αυτός φέρεται ως μέλος της οργάνωσης, αλλά δεν έχει απασχολήσεις τις διωκτικές αρχές.

Και οι δυο συνελήφθησαν μετά από έφοδο που πραγματοποίησε η αντιτρομοκρατική στα διαμερίσματα που διέμεναν, μετά από πληροφορίες ότι κατείχαν όπλα. Ωστόσο, από την έρευνα δεν βρέθηκε οπλισμός, βρέθηκαν όμως αρκετά πλαστά διαβατήρια γι αυτό και συνελήφθησαν.

Επίσης βρέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητοί σκληροί δίσκοι, φορητά μέσα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB), κάρτες μνήμης υπολογιστών και άλλα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.