Εξιχνιάστηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του γνωστού Λυράρη Νίκου Γωνιανάκη και τριών άλλων φίλων του, η οποία έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία και όλη την Κρήτη, όταν το Σάββατο 11 Ιουνίου, άγνωστος έξω από κέντρο στην περιοχή Σκαλέτα Ρεθύμνου πυροβόλησε επανειλημμένα εναντίον του.

Από τις έρευνες της ασφάλειας Ρεθύμνου προέκυψε ως δράστης, ένας 26χρονος Ρεθυμνιώτης ο οποίος κατά την ώρα του γλεντιού στο κέντρο διασκέδασης εκείνο το βράδυ, επιτέθηκε φραστικά στον λυράρη και προσπάθησε να τον χτυπήσει με τα χέρια, χωρίς όμως να το καταφέρει.

Τα ξημερώματα και κατά την αναχώρηση των τεσσάρων ανδρών από το κέντρο διασκέδασης, ο δράστης παραφυλώντας πυροβόλησε με πιστόλι συνολικά έξι φορές εναντίον τους, με αποτέλεσμα να προκαλέσει διαμπερές τραύμα στην αριστερή παλάμη του 54χρονου Νίκου Γωνιανάκη.

Από τις επιτόπιες έρευνες αμέσως μετά την απόπειρα και κοντά στο σημείο του συμβάντος εντοπίσθηκε αγροτικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 26χρονου δράστη, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας και σύστημα εκκίνησης αυτοκινήτου με διακόπτη, το οποίο χρησιμοποιείται για κλοπές οχημάτων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ο δράστης έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού έξω από κατάστημα-μπαρ στο Ρέθυμνο, το 2008, πράξη για την οποία είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης σε Δικαστικές Φυλακές της Κρήτης. Επίσης ένα χρόνο πριν, το 2007 είχε κατηγορηθεί για ένοπλη συμπλοκή με τη συμμετοχή επτά ατόμων έξω από κατάστημα-μπαρ στο Ρέθυμνο, πράξη για την οποία του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο Τμήμα Ασφάλειας του τόπου κατοικίας του.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή στην ίδια υπόθεση ενός ακόμη 27χρονου άνδρα.