Συναγερμός έχει σημάνει από χτες στην Αντιτρομοκρατική μετά την τοποθέτηση βόμβας μεγάλης ισχύος στη ΔΟΥ Νέου Κόσμου, την οποία εξουδετέρωσαν πυροτεχνουργοί.

Στην Αντιτρομοκρατική κυριαρχούσε η άποψη ότι μετά και την σύλληψη των πέντε τελευταίων κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν … τελειώσει με το θέμα των επιθέσεων τουλάχιστον για κάποιους μήνες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η βόμβα που άγνωστοι τοποθέτησαν στη ΔΥΟ ήταν ένας ισχυρότατος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούμενος από αρκετά μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας, πυρίτιδας, ηλεκτρονικό πυροκροτητή, μπαταρίες και ρολόι.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιστεύουν ότι πίσω από τη βόμβα κρύβεται μια άλλη οργάνωση καθώς όπως εκτιμούν, αν υπάρχουν κάποια ασύλληπτα μέλη των Πυρήνων δεν είναι σε θέση να στήσουν μια επιχείρηση σαν τη χθεσινή.

Αυτό που ψάχνουν σε πρώτη φάση είναι το γιατί δεν έσκασε η βόμβα καθώς δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί αν πρόκειται για λάθος στη συνδεσμολογία ή αστοχία υλικού.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, πάντως, κινούνται σε εντατικούς ρυθμούς και προς όλες της κατευθύνσεις. Φοβούνται ότι λόγω του τριημέρου όπου κυριαρχεί η Σύνοδος Κορυφής κάποιοι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Το χρονικό της χτεσινής έκρηξης

Σε μεταλλικό καλαθάκι τουαλέτας ήταν τοποθετημένος ο εκρηκτικός µηχανισµός που εξουδετερώθηκε χθες το µεσηµέρι έξω από τη ΔΟΥ Νέου Κόσµου.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνηµα των δραστών για την έκρηξη του ωρολογιακού µηχανισµού στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Τελικά η βόµβα δεν εξερράγη στον χρόνο των 25 λεπτών όπως προειδοποιούσαν και το Τµήµα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισµών προχώρησε σε ελεγχόµενη έκρηξη.