Δύο 36χρονες και μία 25χρονη από τη Βραζιλία ήταν οι καλλίγραμμες γυναίκες που εκμεταλλευόταν ένα από τα ουκ ολίγα «γραφεία» ερωτικών ραντεβού της Μυκόνου, η δράση του οποίου έλαβε τέλος κατόπιν συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης αργά το βράδυ της Τρίτης.

Η πληροφορία που έφτασε στην Ασφάλεια έκανε λόγο για ένα κύκλωμα που είχε στήσει «γραφείο» και προσέφερε υπηρεσίες… «συνοδών πολυτελείας» σε άτομα που βρίσκονταν στο «νησί των ανέμων» και μπορούσαν να διαθέσουν από μερικές εκατοντάδες έως και πολλές χιλιάδες ευρώ. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, το «γραφείο» είχε στηθεί διαδικτυακά, εκεί όπου ο ενδιαφερόμενος για μία «vip escort» κοπέλα, μπορούσε να μπει και να διαλέξει με ποια καλλίγραμμη Βραζιλιάνα ήθελε να περάσει από μία ώρα μέχρι και ένα ολόκληρο βράδυ. Στην ιστοσελίδα (σ.σ. μία από τις πολλές που αφορούν τη Μύκονο) εμφανίζονταν ημίγυμνες φωτογραφίες γυναικών, κυρίως από χώρες της Λατινικής Αμερικής, κάτω από τις οποίες προβάλλονται τα παρακάτω στοιχεία: το όνομά τους, οι ερωτικές υπηρεσίες που προσφέρει η καθεμία, το τηλέφωνο επικοινωνίας του «γραφείου» και το χρηματικό ποσό που αναλογεί στην κάθε ερωτική συνεύρεση.

Μετά την καταγγελία, οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τα τρία μέλη του κυκλώματος που εξέδιδε στην πορνεία τις γυναίκες από τη Βραζιλία και αφού συγκέντρωσαν το απαραίτητο προανακριτικό υλικό, έκλεισαν δύο vip ερωτικά ραντεβού – παγίδες για αργά το βράδυ της Τρίτης. Καθένα απ’ αυτά θα είχε διάρκεια μίας ώρας και χρηματικό αντίτιμο 350 ευρώ, ενώ το πρώτο θα γινόταν σε πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή Ορνός Μυκόνου (outcall) και το δεύτερο στο ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκονταν εγκατεστημένες και πραγματοποιούσαν μέρος των ραντεβού τους οι εκδιδόμενες γυναίκες (incall), στην περιοχή του αεροδρομίου.

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση συνέλαβαν τελικά δύο 32χρονους, μέλη του κυκλώματος πορνείας, ενώ ένας 41χρονος είχε φύγει λίγα 24ωρα νωρίτερα για τη Γερμανία και αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα εις βάρος του. Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες από τη Βραζιλία, εξετάστηκαν παρουσία ειδικού ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. και τους παρασχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή εξειδικευμένης σε περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων ΜΚΟ.