Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους σε έναν 58χρονο που είχε συλληφθεί για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 4 Αυγούστου 2024 έξω από το χωριό Κορομηλιά Δομοκού, ενώ αθωώθηκαν δύο ακόμα κατηγορούμενοι.

Από τον ανταποκριτή μας στη Στερεά Ελλάδα, lamiareport.gr

Το Δικαστήριο αποφάσισε τη μετατροπή της ποινής προς 10 ευρώ ημερησίως με ημερομηνία έναρξης 1/9/24 και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, αναγνωρίζοντας ωστόσο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Η κατηγορία όπως εισήχθη, περιέγραφε εμπρησμό σε δάσος από συγκλίνουσα αμέλεια που μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε άνθρωπο. Θυμίζουμε άλλωστε ότι για την συγκεκριμένη πυρκαγιά ήχησε το 112 και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας είχαν προβεί σε ενέργειες για εκκένωση του χωριού.

Όπως επίσης είχε αναφέρει τότε το δελτίο της Πυροσβεστικής, ο 58χρονος μαζί με άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν διότι εκτελούσαν θερμές εργασίες στη θέση «Χαλκιόρεμα», με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά η οποία πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι (από Τρίκαλα και Δομοκό αντίστοιχα), αθωώθηκαν καθώς το Δικαστήριο δέχθηκε ότι εκτελούσαν τις εντολές του υπεύθυνου των εργασιών και βασικού κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με την αυτοψία του Δασαρχείου κάηκαν 404 στρέμματα, για τα οποία ήδη έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις ύψους 44.000 ευρώ (εκκρεμεί αποζημίωση και για κομμάτι με δενδρώδης καλλιέργεια) από την εταιρία που εργάζεται ο 58χρονος, όπως και το πρόστιμο των 6.562,50 ευρώ που επιβλήθηκε για παράβαση της Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως ισχύει.