Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σ’ έναν 75χρονο για τη σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης, με την οποία διέμεναν στην ίδια οικοδομή, στη Θεσσαλονίκη.

Το παιδί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes.gr, είχε εκμυστηρευτεί στη δασκάλα του ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον συγκεκριμένο άνδρα, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής υπό τους εξής όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και μη προσέγγιση της παθούσας.

Η συγκλονιστική αποκάλυψη του παιδιού – Ασελγούσε σε βάρος της επί τουλάχιστον 3 χρόνια

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης, σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, διέμενε με τους γονείς της στον 1ο όροφο πολυώροφης οικοδομής. Στον 2ο όροφο διέμενε ο κατηγορούμενος με τη σύζυγό του.

Μεταξύ του 75χρονου και της μητέρας της ανήλικης παθούσας υπήρχε εξ αγχιστείας συγγενική σχέση, καθώς ο αδελφός της συζύγου του παντρεύτηκε τη γιαγιά της ανήλικης παθούσας.

Στις 7 Ιουνίου 2022 προσήλθε στο τμήμα Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. μια εκπαιδευτικός του σχολείου και ανέφερε πως στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής, σχετικά με το αναπαραγωγικό σύστημα, η ανήλικη παθούσα της εκμυστηρεύτηκε ότι άνδρας από την οικοδομή που διέμενε ενήργησε σε βάρος της ασελγείς πράξεις.

Η εκπαιδευτικός ενημέρωσε τη διευθύντρια του σχολείου και τη μητέρα της ανήλικης, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε και η αστυνομία.

Εξεταζόμενη, παρουσία ψυχολόγου, η ανήλικη ανέφερε ότι τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια, ο κατηγορούμενος ενεργούσε κατ’ επανάληψη ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Αυτό γινόταν είτε εντός της οικίας του, κατά τον χρόνο επίσκεψης της μαθήτριας στην προγιαγιά της, την οποία φιλοξενούσε, εν απουσία των γονέων της, είτε εντός της αποθήκης που διατηρούσε ο κατηγορούμενος στο ισόγειο της πολυκατοικίας.