Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει τη προσεχή εβδομάδα, ο 19χρονος Τούρκος που κατηγορείται για τη μεταφορά 18 λαθρομεταναστών πριν από δύο χρόνια στη Σύμη.

Μεταξύ των αλλοδαπών που μετέφερε από τα απέναντι τουρκικά παράλια ο νεαρός Τούρκος ήταν και η οικογένεια των Αφγανών το βρέφος της οποίας πνίγηκε στα παγωμένα νερά!

Σε ότι αφορά τον 19χρονο διακινητή σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράνομη είσοδο λαθρομεταναστών στη χώρα μας και τον Ιούλιο του 2009 κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 19χρονο μεταφορέα ULAN DOGANER, αναγνωρίζοντας του ωστόσο δύο ελαφρυντικά: του πρότερου έντιμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 χρόνια για την κατηγορία της έκθεσης σε κίνδυνο των αλλοδαπών, 10 χρόνια για το θάνατο του βρέφους, 4 χρόνια για τη παράνομη μεταφορά και 4 μήνες για το ότι στερούνταν νόμιμων εγγράφων και ο ίδιος. Δηλαδή κατά συγχώνευση καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών και 2 μηνών.

Την ποινή αυτή, ο 19χρονος αλλοδαπός θα επιχειρήσει να μειώσει τη προσεχή Πέμπτη στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την απολογία του ο νεαρός διακινητής είχε δηλώσει πως προέρχεται από φτωχή οικογένεια και πως επειδή είχε ανάγκη τα χρήματα δέχτηκε να μεταφέρει τους αλλοδαπούς, χωρίς να γνωρίζει ότι θα εισερχόταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Για τη δουλειά αυτή θα έπαιρνε 1000 ευρώ όταν θα επέστρεφε.

Ο 19χρονος είπε πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει κακό σε οποιονδήποτε και πως η βάρκα αναποδογύρισε από μόνη της, όταν έγιναν αντιληπτοί οι Λιμενικοί με το πλωτό σκάφος.

Μετά την απολογία του ο 19χρονος Τούρκος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές όπου βέβαια και επέστρεψε μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Πηγή: Ροδιακή