Ο Μάκης Γιομπαζολιάς ρώτησε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη: «Η παράταξή σας συνέβαλε τα μάλα στην ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά συνέβαλε τα μάλα και στην οικονομική καταβαράθρωση. Μήπως πρέπει κι εσείς να ζητήσετε μια συγγνώμη από τους Έλληνες για όσα δεινά του λαού οφείλονται σε λάθη της δικής σας παράταξης;»

Η απάντηση Μεϊμαράκης: «Η Νέα δημοκρατία έχει μακρά ιστορία. Η ΕΟΚ ήταν μια ένωση κρατών όπου μπορούσαμε να συνεννοηθούμε. Από την κρίση και μετά η ΕΕ δεν αντέδρασε όπως έπρεπε και δεν είχε τη θεσμική διαδικασία. Η χώρα είχε μεγάλο χρέος, μεγάλο έλλειμμα αλλά γι αυτό δεν ευθύνεται μόνο η Νέα Δημοκρατία. Άλλαξε η Ελλάδα, αλλάξαμε κι εμείς, οπότε προχωράμε μπροστά για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη.

Το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο ήταν απόρροια μιας πολιτικής που προέβλεπε αυξημένους φόρους, το δεύτερο προέβλεπε μεγάλη περικοπή δαπανών και λιγότερους φόρους. Οι φόροι αυτοί γύρισαν πίσω στην αγορά γιατί το δημόσιο εξόφλησε οφειλές. Αν μπορούσαμε να πάμε σε πέμπτη αξιολόγηση θα είχαμε διαφορετική πορεία μέχρι το 2017, αλλά ο Τσίπρας οδήγησε εκβιαστικά την χώρα σε εκλογές».