Για «κυβέρνηση-ζόμπι» και «παρά φύση κυβέρνηση» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφορικά με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι αφού οι αντίπαλοί του απέτυχαν με το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης και αφού τώρα βλέπουν ότι η ΝΔ δεν θα είναι πρώτο κόμμα, «θέλουν να μας ενσωματώσουν και να πάμε σε κυβέρνηση-ζόμπι, που θα έχει δύο κόμματα που δεν έχουν κοινά χαρακτηριστικά, θα είναι μια κυβέρνηση-ζόμπι, με κάποιον πρωθυπουργό που δεν θα είναι εκλεγμένος. Δεν θα πετύχουν ούτε αυτό τον στόχο είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.»

«Δεν μας καλούν σε συνεργασία, μας καλούν σε ενσωμάτωση με το κατεστημένο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε το κόμμα του ως «το λαϊκό κόμμα απέναντι στο συντηρητικό κόμμα».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως ό,τι και να γίνει στις εκλογές, «η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση».

«Αν δεν έχω αυτοδυναμία θα πάρω τη διερευνητική και μέσα σε 3 μέρες θα χουμε κυβέρνηση».

Ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, λέγοντας πως «δεν μπορεί να με λέει ψευτράκο και καταστροφέα και να θέλει να συνεργαστούμε».

Αστειευόμενος μάλιστα ο κ. Τσίπρας είπε πως άκουσε σήμερα στη ΔΕΘ τον πρόεδρο της ΝΔ να τον υποβιβάζει και να τον βάζει στη θέση του αντιπροέδρου. Όμως «εγώ δεν είμαι ο κ. Βενιζέλος», είπε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση που θέλουμε θα είναι μια κυβέρνηση προοδευτική», τόνισε.

Μάλιστα, έστρεψε τα βέλη του και κατά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «η κ. Γεννηματά έχει γίνει “ουρά” του κ. Μεϊμαράκη».