Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής εισάγεται για συζήτηση και επεξεργασία το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών περί «Ενίσχυσης του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

Το σχέδιο νόμου είναι το δεύτερο που φέρνει στο Κοινοβούλιο η νέα κυβέρνηση που προέκυψε μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και περιλαμβάνει μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που καλύπτουν το σύνολο της τετραετίας.

Τα μέτρα εστιάζουν στην ενίσχυση του εισοδήματος τόσο των μισθωτών (δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων) όσο και των νέων και συνολικά των ελληνικών οικογενειών.

Κατά τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Ξενοφών Μπαραλιάκος, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καλύπτει περίπου το 50% των προεκλογικών δεσμεύσεων του κυβερνώντος κόμματος όσον αφορά τα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών. Το συνολικό ύψος των παρεμβάσεων είναι 1,1 δισ. το χρόνο, δηλαδή 4,4 δισ. για την τετραετία ενώ επιπλέον 385 εκατομμύρια ευρώ είναι το όφελος των ρυθμίσεων που θα ισχύσουν για εφέτος. Κατά τον ίδιο, «ένα μεγάλο της ελληνικής κοινωνίας θα δει έμπρακτα και μεσομακροπρόθεσμα σημαντική αύξηση στο μηνιαίο και ετήσιο εισόδημά του. Όλα αυτά συμβαίνουν μετά από 14 ολόκληρα χρόνια».

Στην Επιτροπή της Βουλής αναμένεται να προσέλθουν τη Δευτέρα για ακρόαση εκπρόσωποι πολλών αρμόδιων φορέων ώστε να καταθέσουν τις απόψεις τους για τις προωθούμενες ρυθμίσεις. Μάλιστα, μεταξύ των φορέων που πρότεινε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας είναι και το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (Ε.ΣΥ.Ν.) που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1998, μετά από μεγάλη και μακρόχρονη προσπάθεια των νεολαιών των πολιτικών κομμάτων και των κοινωνικών οργανώσεων νέων της χώρας.