Η Έφη Αχτσιόγλου ανοίγει σήμερα τον χορό των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρώντας σε επίσημες ανακοινώσεις στις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης. Η ανακοίνωση από την κ. Αχτσιόγλου αναμένεται να γίνει στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών.

Η βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία φαντάζει ως το φαβορί για την προεδρία, προέρχεται από την εσωκομματική τάση «6 συν 6» (δηλαδή από στελέχη της γενιάς των 40αρηδων του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ υποστηρίζεται επίσης τόσο από στελέχη της «Ομπρέλας» όσο και από την πτέρυγα των «προεδρικών», όσων δηλαδή βρίσκονταν κοντά στον Αλέξη Τσίπρα.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία γίνεται ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως «κλείδωσε» και η υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα κάνει σχετικές δηλώσεις κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή έχοντας δίπλα του στελέχη από την αριστερόστροφη εσωκομματική τάση της Ομπρέλας της οποίας άλλωστε είναι και άτυπος επικεφαλής. Μεταξύ άλλων αναμένεται να είναι δίπλα του ο Γιώργος Σταθάκης, ο Χάρης Μαμουλάκης, ο Ανδρέας Ξανθός, η Ειρήνη Αγαθοπούλου και διάφοροι άλλοι.

Σημειώνεται πως κλειστά χαρτιά κρατούν ο Νίκος Παππάς, η Ρένα Δούρου, ο Παύλος Πολάκης ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος ήθελε να κατέβει ως υποψήφιος, αλλά με διαφορετική διαδικασία σε ό,τι αφορά τα χρονοδιαγράμματα, έκανε πίσω.