Αναλύοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στην πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό Μέσο μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε πως σίγουρα κερδίσαμε εμείς αλλά έχασε και ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή την κάλπη κέρδισε ο πολιτικός διάλογος και έχασε η τοξικότητα.

«Έκλεισε ο κύκλος του θυμού και της οργής που άνοιξε το 2010. Έχουμε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά. Μίλησε για μια κατάκτηση του πολιτικού συστήματος και οι πολιτικοί αντίπαλοι να πήραν το μάθημά τους.

«Το βασικό είναι πώς θα κυβερνηθεί η χώρα»

Για το αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ο καλύτερος χορηγός της ΝΔ είπε δεν με αφορά αυτό αλλά το βασικό είναι το πως θα κυβερνηθεί ο τόπος και να προσέλθουν και πάλι οι πολίτες στην κάλπη. Το τι συμβαίνει στην αντιπολίτευση αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε και ζήτησε να «μιλήσουμε προγραμματικά».

Ο κάθε πολίτης που ψηφίζει τη ΝΔ υπογράφει μαζί μου ένα συμβόλαιο, τόνισε και αναφερόμενος στα περί αλαζονείας μετά από μια τέτοια νίκη σημειώνω ότι όσο πιο μεγάλο το εύρος τόσο πιο ταπεινός απαιτώ από τον εαυτό μου να είμαι.

Οι πολίτες θα κρίνουν την αντιπολίτευση είπε και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε ως αξιωματική αντιπολίτευση. Είπε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε μια Ελλάδα που δεν υπήρχε και υποστήριξε ότι άκουσε γενικότητες από το ΠΑΣΟΚ και έναν πολύ επιδερμικό λόγο από τον κ. Ανδρουλάκη. Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να θέλει να γυρίσει το 80 και τόνισε ότι οι δυο μονάδες που κέρδισε δεν τις λες και θρίαμβο.

«Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε μια παράδοση μετά τις ήττες»

Εμείς έχουμε μια παράδοση στη ΝΔ μετά τις ήττες και τις ξέρετε είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι αυτές οι συζητήσεις παραπέμπονται για μετά τις εκλογές. Τόνισε μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει αντιληφθεί τι έχει συμβεί και τα φόρτωσε όλα στην κοινωνία.