Εάν είχε έστω και μια πιθανότητα το κόμμα «Εάν…» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου να εισέλθει στη Βουλή, σχεδόν εξανεμίζεται και αυτή. Όχι μονάχα επειδή δεν συμπορεύτηκε πολιτικά με τον έγκλειστο πρώην βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη (καθώς σε μια τέτοια περίπτωση ενδεχομένως να κοβόταν από το αρμόδιο τμήμα Α1 του Αρείου Πάγου), ούτε επειδή ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό από τη Δικαιοσύνη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δήλωσε χθες το απόγευμα πως «ούτε κατά διάνοια δεν πρόκειται να στηρίξω το κόμμα Εάν που κατεβάζει υποψήφιους τους πρώην υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης Σαμαρά, Παπανδρέου και Παπαδήμου».

Το «Εάν» σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Αρείου Πάγου, θα μετέχει τελικά σε μόλις 46 από τις συνολικά 60 εκλογικές περιφέρειες της χώρας (επί της ουσίας είναι 59 συν μια του Επικρατείας). Το γεγονός ότι σε 13 νομούς δεν έχει ούτε έναν υποψήφιο, περιορίζει δραστικά την πιθανότητα να λάβει πανελλαδικά ποσοστό άνω του 3% που θα του έδινε το «εισιτήριο» για να εισέλθει στο Κοινοβούλιο. Με άλλα λόγια σε 13 εκλογικές περιφέρειες δεν πρόκειται να λάβει ούτε μια ψήφο, μιας και δεν θα υπάρχουν ψηφοδέλτια του εν λόγω πολιτικού φορέα σε αυτές.

Ειδικότερα, το κόμμα του κ. Κανελλόπουλου δεν κατεβάζει υποψηφίους στην Αρκαδία, στα Γρεβενά, στη Δράμα, στα Δωδεκάνησα, στην Ευρυτανία, στη Θεσπρωτία, στην Καρδίτσα, στην μονοεδρική της Κεφαλονιάς, στην Πιερία, στην Πρέβεζα, στη Ροδόπη, στη Χαλκιδική και στη Χίο, ενώ δεν διαθέτει ούτε ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος θα είναι υποψήφιος ως αρχηγός κόμματος, σε τρεις εκλογικές περιφέρειες: Στην Α’ Αθήνας, στην Αχαΐα και στην Α’ Θεσσαλονίκης. Με το «Εάν…» κατέρχονται μεταξύ άλλων ως υποψήφιοι, η πρώην βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου (στην Α’ Αθήνας, όπως ανακοίνωσε και η ίδια μέσω του Facebook) . Η αδελφή του δολοφονημένου από τις αλβανικές αρχές Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ερμιόνη (στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών), η οποία παρεμπιπτόντως στις προηγούμενες εκλογές είχε τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, ο πρώην βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Κώστας Αϊβαλιώτης (στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών), ο επίσης πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. και Αστέριος Ροντούλης (στη Λάρισα) και ο γνωστός τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης (στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών).