Ρεαλιστικές αλλά και χιουμοριστικές απαντήσεις, εμπνευσμένες από την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της χώρας. Το newsbeast.gr ρωτά… «ποιον πολιτικό, από τους 300, θα διώχνατε από τη Βουλή για να πάρετε τη θέση του αλλά μαζί θα επωμιστείτε και τις ευθύνες-αρμοδιότητές του;».

Δείτε τι απαντά ο κόσμος…

Αλέξανδρος Αβραμίδης, 41 ετών
«Αν είχα την ευκαιρία, θα ήθελα να αναλάβω τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών. Να πάρω δηλαδή τη θέση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Θέλετε να σας πω και γιατί; Πολύ απλά, γιατί θα ήθελα να σταθώ ικανός να σώσω τη χώρα από την χρεοκοπία, στην οποία, όπως φαίνεται, οδεύουμε. Δύσκολη θέση μεν, αλλά έχω όρεξη για δουλειά».

Δήμητρα Λεδάκη, 26 ετών
«Αν ήμουν η Τίνα Μπιρμπίλη, ένα πράγμα θα επιδίωκα. Μια πράσινη πόλη ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Μία πόλη που θα κυριαρχούν οι πλατείες και το πράσινο. Έναν τόπο που οι πολίτες θα φέρονται με σεβασμό πλέον στον ποδηλάτη και στα δικαιώματά του. Μία πόλη ελεύθερων ακτών, που θα ανήκουν σε όλους. Έναν ιδανικό τόπο που δε θα ονειρεύονται τα παιδιά μας γιατί απλά θα τον βιώνουν καθημερινά».

Κώστας Σούμας, 28 ετών
«Θα ήθελα να ήμουν ο Αντώνης Σαμαράς για να ασκώ ανεύθυνη αντιπολίτευση. Δηλαδή να αποποιούμαι των ευθυνών της παράταξής μου λόγω αλλαγής του αρχηγού. Και επίσης να δίνω λύση στα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα ουσιαστικά με ουτοπικές λύσεις».

Γιώργος Κακούτης, 28 ετών
«Θα ήθελα να είμαι ο Παύλος Γερουλάνος διότι θα ήθελα να αντιμετωπίσω ορισμένες σημαντικές παθογένειες που υπάρχουν στον τουριστικό τομέα της χώρας μας όπως η έντονη εποχικότητα έτσι ώστε να προσανατολιστούμε σε πιο εναλλακτικές μορφές τουρισμού και να προσελκύσουμε ποιοτικότερη τουριστική πελατεία».

 – Για την ιστορία του πράγματος πάντως, υπάρχουν και αρκετοί που απαξιώνουν πλήρως την πολιτική σκηνή της χώρας και υποστηρίζουν όχι μόνο ότι δεν θα έπαιρναν κανενός τη θέση στο Κοινοβούλιο αλλά και ότι δεν ξέρουν ποιοι κυβερνούν τη χώρα μας.