Έτοιμη να διεκδικήσει και πάλι την επανεκλογή της είναι η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ρόδη Κράτσα.

Όσοι την ρωτούν εάν θα είναι και πάλι υποψήφια, απαντά χωρίς περιστροφές «βεβαίως, το θεωρώ αυτονόητο», προσθέτοντας πως θέλει να συνεχίσει την υλοποίηση του προγράμματος που σχεδιάστηκε το 2019 και συνεχίζεται έως σήμερα.

Μάλιστα θεωρείται δεδομένο πως θα έχει και πάλι την επίσημη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αντίπαλός της από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να είναι ο κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος που επίσης γνωρίζει καλά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καθώς κατείχε τον θώκο από το 2014 έως το 2019.

Την ίδια ώρα σε επαφές για τη συγκρότηση δικού του συνδυασμού εμφανίζεται και ο πρώην δήμαρχος Κέρκυρας, που προέρχεται επίσης από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Τρεπεκλής. Για το λόγο αυτό μάλιστα έχει εντείνει τις επισκέψεις του στα Επτάνησα, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος ώστε να δώσει τη δική του μάχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.