H Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Ν.Δ.,  στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023, αναφέρθηκε στα κυριότερα σημεία του Προϋπολογισμού του 2023, ο οποίος έχει συνταχθεί σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες, ενεργειακής κρίσης, πολέμου στην Ευρώπη, πληθωρισμού και ακρίβειας, αλλά και μιας πλούσιας, σε εξελίξεις και επιτυχία κυβερνητικής θητείας, που έχει αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας.

Η Βουλευτής τόνισε ότι ο νέος Προϋπολογισμός:

  • Συνδυάζει την οικονομική αποτελεσματικότητα με την κοινωνική δικαιοσύνη, ήτοι το κράτος στηρίζει την κοινωνία με χρήματα που έχει και όχι με χρήματα που δανείζεται. 
  • Αποτυπώνει τη δυναμική ανάπτυξη της χώρας μέσα σε ένα γενικό περιβάλλον ύφεσης, και μάλιστα έχοντας από τα υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης σε ολόκληρο τον κόσμο.
  • Επιβεβαιώνει τις μεταρρυθμίσεις, που τονώνουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας.
  • Επενδύει στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Επεσήμανε πως η Ελλάδα, που στις αρχές του 2015 ξεκίνησε μια ριψοκίνδυνη διαδρομή εκτροχιασμού από την ευρωπαϊκή της πορεία, σήμερα, ακόμη και μέσα στη δίνη τεράστιων προκλήσεων, είναι μια διαφορετική χώρα, 

  • Αναπτύσσοντας σταθερά την ελληνική οικονομία. 
  • Ενισχύοντας σταθερά επενδύσεις και εξαγωγές. 
  • Μειώνοντας σταθερά την ανεργία. 
  • Ενισχύοντας την αξιοπιστία και το κύρος της χώρας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα μέτρα, ύψους 8,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, 3,5 δισ.  για νοικοκυριά και 4,8 δισ. για επιχειρήσεις.

Στα μέτρα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, για την ενίσχυση της κοινωνικής στέγης και της κατοικίας. 

Τέλος, έκανε μία σύντομη αναφορά στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, που αποτελεί απόδειξη της προτεραιότητας, που έχουν οι κοινωνικές πολιτικές για αυτή την κυβέρνηση.

Κλείνοντας την ομιλία της, τόνισε πως ο νέος προϋπολογισμός δείχνει το δρόμο μιας ισχυρής, μεγαλύτερης και καλύτερης Ελλάδας, που κοιτάει στο μέλλον με οδηγό μια κυβέρνηση που έκανε όσα είπε και που θα συνεχίσει να οδηγεί την Ελλάδα σταθερά μπροστά.

📍Η ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023. Αναφέρθηκα στα κυριότερα σημεία του Προϋπολογισμού του 2023 ο οποίος έχει συνταχθεί σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες, ενεργειακής κρίσης, πολέμου στην Ευρώπη, πληθωρισμού και ακρίβειας, αλλά και μιας πλούσιας, σε εξελίξεις και επιτυχία κυβερνητικής θητείας που έχει αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας.#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #nd #ΝΔ #Βουλή #Προυπολογισμός2023 #εθνικόσχέδιοδράσης #ανάπτυξη #ισχυρήΕλλάδα #θέσειςεργασίας

Posted by Elena Rapti on Friday, December 16, 2022