Υπό τον τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεπέρασε τα όρια. Σκανδαλώδεις δηλώσεις από Μητσοτάκη για την Τουρκία», η γνωστή φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet, επιτίθεται κατά του προέδρου της ελληνικής κυβέρνησης με αφορμή τις δηλώσεις του στο London School of Economics της οποίες έκρινε… άκρως επιθετικές.

«Η Τουρκία είναι για άλλη μια φορά στην ατζέντα της γειτονικής Ελλάδας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες στοχοποιεί συνεχώς με σκανδαλώδεις δηλώσεις του την Τουρκία, έβαλε για άλλη μια φορά στο στόχαστρο την Άγκυρα» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ο συντάκτης του άρθρου παρουσιάζει εκτενώς την απάντηση που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στον διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, Κέβιν Φέδερστοουν, για το κατά πόσο η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμπλέουν με τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον πρωθυπουργό της χώρας μας να απαντά πως: «Είναι πολύ ξεκάθαρο σε μένα ότι η σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο της Ελλάδας, με την Τουρκία έχει γίνει πολύ πιο σύνθετη τα τελευταία χρόνια. Η Τουρκία προωθεί μια ατζέντα αναθεωρητισμού και προβάλλει παλαιού τύπου αυτοκρατορικές φιλοδοξίες που δημιουργεί προβλήματα σε όλους τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας» τόνισε.

Η Hurriyet επισημαίνει πως η ένταση με την Ελλάδα «χτύπησε» κόκκινο, μετά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο, τον περασμένο Μάιο, για μη έγκριση πώλησης μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.