Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης του OPEN δόθηκε στη δημοσιότητα και σύμφωνα με τα στοιχεία ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων που συμμετείχαν και συγκεκριμένα το 47,2% εξέφρασε την ανησυχία, μήπως συμβεί κάποιο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

Παρόλα αυτά, το 49,3% είχε αντίθετη άποψη για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Επίσης, ατον χώρο της ΝΔ, το 51,3% θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο αυτό, ενώ ένας στους δύο από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί απίθανο ή λίγο πιθανό.

Ακόμα, στο ερώτημα τι θα συμβεί σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία, το 48% πιστεύει ότι «θα είμαστε μόνοι μας», ενώ το 27,1% θεωρεί πως η Γαλλία θα βοηθήσει την Ελλάδα.

Μάλιστα, 19,8% πιστεύει πως θα υπάρχει στρατιωτική βοήθεια από όλη την Ε.Ε. και 17,4% από τις ΗΠΑ. Πιο χαμηλά ακολουθούν Ισραήλ και Αίγυπτος.

Η συσπείρωση των κομμάτων

H συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στο 70,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 69,9%.

Όσον αφορά τη Ν.Δ. υπάρχει ένα ποσοστό 2,5% από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν να μετακινούνται στο κυβερνών κόμμα, ενώ από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, το ποσοστό δείχνει να φτάνει το 6,2%. Στον ΣΥΡΙΖΑ, στο 1,8% ανέρχεται το ποσοστό ψηφοφόρων της ΝΔ που δείχνει να μετακινείτε προς την πλευρά τους, στο 6,1% από το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 7,2% θα πάει σε άλλο κόμμα και το 15% των ψήφων, παραμένει αδιευκρίνιστο.

Στην ερώτηση τι θα προτιμούσαν αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 54,2% θέλει κυβέρνηση δύο κομμάτων, ενώ το 38,4% να γίνουν επαναληπτικές εκλογές.

Υπέρ της κυβέρνησης δύο κομμάτων είναι το 69,3% του ΣΥΡΙΖΑ και από τον χώρο της ΝΔ το 54,2% προτιμά επαναληπτικές εκλογές.