Αν του ζητηθεί συναίνεση για την ανάκαμψη θα την προσφέρει, αλλά δεν θα προσφέρει συναίνεση για μέτρα που οδηγούν σε περαιτέρω συρρίκνωση, τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του σε δείπνο που παρέθεσαν σε ξενοδοχείο πέντε διμερή Επιμελητήρια.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κόπτεται για συναίνεση και φέρνει με τη μορφή κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά και δίνει μόνο 11 λεπτά ομιλίας στη Ν.Δ. στη Βουλή. «Ξόδεψαν τόσους μήνες χωρίς να αποφασίζουν τίποτε και τώρα δίνουν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση μόνο 11 λεπτά στη Βουλή. Είχαν τη δυνατότητα να τα εντάξουν στον Προϋπολογισμό και να γίνει συζήτηση. Δεν το έκαναν… Κι ύστερα κόπτονται για «συναίνεση». Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι αν εμείς θα δώσουμε, ή όχι, συναίνεση. Το πρόβλημα είναι η ανάκαμψη, που δεν κάνει η κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο τόνισε πως παρά τα επιμέρους θετικά του για η Ν.Δ. θα το καταψηφίσει στο σύνολο του γιατί η κυβέρνηση πιέζει για αναπροσαρμογή με συρρίκνωση. Μεταξύ των άρθρων που θα ψηφίσει είναι αυτό για την άρση του «πόθεν έσχες» για πρώτη κατοικία για δύο χρόνια και θα προτείνει να αρθεί το «πόθεν έσχες» γενικά για την κατοικία.