Συναντήσεις επικοινωνιακού τύπου ή συναντήσεις ουσίας; Οι αυριανές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι ήδη «υπονομευμένες». Τα κομματικά επιτελεία αλλά κυρίως η κοινή γνώμη έχει προεξοφλήσει ότι «τίποτα δεν θα βγει». Και αυτή είναι η «είδηση» ότι κι αν τελικά γίνει αύριο. Η ελληνική κοινή γνώμη δεν πιστεύει και δεν εμπιστεύεται τους πολιτικούς , θεωρεί ότι δεν είναι σε θέση να συζητήσουν να βρουν κοινούς τόπους να αναζητήσουν λύσεις την στιγμή που τα πάντα γύρω καταρρέουν.

Τη στιγμή που όλα αλλάζουν, τα ελληνικά πολιτικά κόμματα λειτουργούν ακόμα στον δικό τους μικροκομματικό μικρόκοσμο. Εξακολουθούν να σκέφτονται την τακτική που θα αποδώσει τα καλύτερα ποσοστά στις επόμενες δημοσκοπήσεις αγνοώντας ότι στις επόμενες δημοσκοπήσεις τα ποσοστά τους δεν θα έχουν καμιά σημασία.

Ότι τα ποσοστά που θα παρακολουθούμε θα είναι αυτά της ανεργίας, της μείωσης των εξαγωγών, των νέων που αναζητούν λύσεις στο εξωτερικό, των επιχειρήσεων που «μεταναστεύουν», των νεόπτωχων που πληθαίνουν….