Τη θέση της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbeast, είπε: «Έχει απαντηθεί το ερώτημα αυτό σε όλες του τις διαστάσεις. Το ζητούμενο για μια χώρα είναι η σταθερότητα. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι αυτές που εγγυώνται την σταθερή και πιο αποτελεσματική διακυβέρνηση. Γι’ αυτό άλλωστε αλλάξαμε και τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής που κατά την άποψή μας είναι κάτι που δεν προκρίνει την σταθερότητα. Ειδικά σε ένα ασταθές περιβάλλον πολλαπλών κρίσεων όπως αυτό που βιώνουμε σήμερα. Από εκεί και πέρα ανεξαρτήτως του τι πιστεύουμε εμείς και τι επικαλούνται όλοι, εκείνος που έχει τον τελικό λόγο είναι ο ελληνικός λαός. Σε έναν χρόνο από σήμερα που θα έχουμε τις εθνικές εκλογές οι πολίτες θα διαμορφώσουν τα χαρακτηριστικά εκείνα με βάση τα οποία η χώρα θα κυβερνηθεί».

Νωρίτερα, αναφερόμενος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου μίλησε για ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών.

Είπε ακόμα ότι φάνηκε ξεκάθαρα η απόσταση που χωρίζει τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ από τις ανάγκες της ζώσας κοινωνίας. «Για τον ΣΥΡΙΖΑ », είπε, «το κόμμα και η ιδεολογία είναι πάνω από την κοινωνία. Δεν είναι εγκλωβισμένοι ούτε στο 2015 ούτε καν στο 2012 αλλά στον κόσμο πριν το 1989».

Ο κ. Οικονόμου θύμισε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για φοροεπιδρομή στην μεσαία τάξη, και τόνισε πως ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να πείσει ότι η εξαγγελία του δεν συνιστά ανεύθυνη παροχολογία. Τον κατηγόρησε επίσης ότι δεν έχει προχωρήσει σε αλλαγές σε πρόσωπα.

«Του φταίνε τα πάντα ο Μητσοτάκης, οι δημοσκοπήσεις, δεν βρήκε ούτε ένα λογο αποδοκιμασίας για την ρωσική εισβολή. Αμφισβητεί την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, και επαναφέρει το διχαστικό δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», είπε ακόμα.

Τέλος, κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ενώ είναι αρχηγός επί 15 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί ακόμα φρούδες υποσχέσεις με λόγο διχαστικό, ξύλινο και ξεπερασμένο.