Για εμμονή στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική και εμμονή στο σενάριο της «αριστερής παρένθεσης», που, όμως, όπως η ίδια εκτίμησε,δεν θα επιβεβαιωθεί, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση χρησιμοποίησε διάφορες πρακτικές προκειμένου να εφαρμόσει ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική. Αρχικά ενεργοποίησε τον κοινωνικό αυτοματισμό, πρακτική που έλκει την καταγωγή της από την περίοδο Σημίτη. Στη συνέχεια το δόγμα της μηδενικής ανοχής. Μετά το δόγμα, όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει και τη θεωρία των δύο άκρων. Και παρόλο που και στις προηγούμενες εκλογές δεν της βγήκε, επιμένει στην επανάληψη της ίδιας αποτυχημένης ρητορικής, προσδοκώντας φυσικά σε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα», τόνισε η κα Γεροβασίλη.
Και πρόσθεσε:

«Αυτή η ρητορική είναι ομολογία αδιεξόδου και εμμονικής ιδεολογικής αγκύλωσης. Είναι σαν να προσπαθεί ο κ. Σάμαρας να ανοίξει το γραφείο του κ. Τσίπρα και να μπει μέσα. Να ανοίξει με το κλειδί του. Ένα κλειδί που βλέπει ότι δεν ταιριάζει και την ώρα που πολλοί μέσα στο κόμμα του, μέσα στην ΝΔ του ζητάνε να παραδώσει τα κλειδιά. Επιμένει το think tank του κόμματος της ΝΔ, όμως,με μια καινούργια θεωρία που λέγεται αριστερή παρένθεση. Μια θεωρία η οποία την ευχή την κάνει αλήθεια».

Η κα Γεροβασίλη κατήγγειλε στο σημείο αυτό ότι η προηγούμενη κυβέρνηση σε αυτό το ιδεολόγημα της «αριστερής παρένθεσης», έχει βρει πολλούς πρόθυμους στα ΜΜΕ που πάντα βρίσκονται στην υπηρεσία της ισχύος και του κέρδους. «Καθημερινά με όρους γκεμπελικής προπαγάνδας προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό για μια εικονική πραγματικότητα. Όπως έγινε με τη χθεσινή πορεία των εργαζομένων της ELDORADO GOLD στην Αθήνα. Για πρώτη φορά υπήρξε μια τέτοια τεράστια κάλυψη εργατικής κινητοποίησης», παρατήρησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.