Στην ατζέντα του ραντεβού ανάμεσα στην Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, βρέθηκε η Ελλάδα, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup.

«Η Ελλάδα είναι μέρος της ευρωζώνης και πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να υπάρξει συνοχή. Δεν γνωρίζω κανένα σενάριο που μιλάει για έξοδο από το ευρώ», τόνισε για το θέμα της Ελλάδας ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως «Μας απασχόλησε το θέμα της Ελλάδας και οι ΥΠΟΙΚ μας θα καταπιαστούν με τις λεπτομέρειες. Χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις στην ουσία των διαβουλεύσεων. Την επόμενη εβδομάδα θα χρειαστεί να γίνει μια ψηφοφορία στη Μπούντεσταντ. Η πολιτική όλων των κρατών είναι να παραμείνει στην ευρωζώνη η Ελλάδα, Οι Έλληνες έχουν κάνει θυσίες και έχουν υπάρξει πρόοδοι. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε αυτό να συνεχιστεί».

«Δεν γνωρίζω πολλά για την ελληνική μυθολογία και δεν μπορώ να επεκταθώ σε αυτό» σημείωσε ακόμη η κυρία Μέρκελ, ερωτηθείσα για το χαρακτηρισμό «Δούρειος Ίππος», που χρησιμοποίησε το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, για να περιγράψει το ελληνικό αίτημα.