Για επικύρωση του πολιτικού συμπεράσματος του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι – όπως υποστήριξε – η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ σε εθνικό επίπεδο έπεσε κάτω από το 2%.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε, μάλιστα, «αυστηρό προειδοποιητικό μήνυμα προς όλους», όπως είπε χαρακτηριστικά και έθεσε στόχο για το κόμμα του να δώσει «προοπτική ακόμη και σε όσους δεν εμπιστεύονται την πολιτική».

«Όσοι ψήφισαν σήμερα και όσοι δεν ψήφισαν ζήτησαν αλλαγή πορείας, γιατί η κυβέρνηση έφερε σε ασφυξία την οικονομία. Τα προβλήματα για την κυβέρνηση τώρα αρχίζουν.

Η ΝΔ, στην πρώτη γραμμή, θα δώσει αγώνα να ανατραπούν τα αδιέξοδα και να ανοίξουν δρόμοι ελπίδας για όλους», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, συγχαίροντας «όσους νίκησαν για τη νίκη τους και όσους έχασαν για τον αγώνα τους» και τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι το κόμμα του βγήκε ενισχυμένο από τις εκλογές.

«Στην Αττική, η ΝΔ έσπασε κατεστημένα και άνοιξε το δρόμο στη νέα γενιά, φέρνοντας αποτελέσματα καλύτερα από αυτά που προδίκαζαν όλες οι δημοσκοπήσεις», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.