Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την προεδρική εκλογή μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm» ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος δεν… παρέλειψε να επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ…

«Επειδή αυτή την ώρα η επιτυχής κατάληξη της διαπραγμάτευσης με την τρόικα είναι κομβικής σημασίας, το να τελειώσει η διαπραγμάτευση όσο πιο γρήγορα γίνεται και να βρεθεί ένας κοινός παρονομαστής για να έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, όλο αυτό θα βοηθήσει την εικόνα της χώρας στις αγορές. Όλο αυτό το κλίμα που έχουμε ζήσει τις τελευταίες ημέρες, θεωρώ ότι μπορεί να ανατραπεί, αρκεί η διαπραγμάτευση να μη βραδύνει πολύ και εμείς, ως κυβέρνηση, παρά τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, να κάνουμε τη δουλειά μας με υπευθυνότητα και σταθερότητα» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι δεν θα είναι ιδιαιτέρως σοφό ούτε για τη Ν.Δ. ούτε και το ΠΑΣΟΚ να λιποψυχίσουμε. Πρέπει να φτάσουμε σε ένα τελικό, θετικό αποτέλεσμα. Και αυτό θα είναι, σ’ αυτή τη φάση, μια επιτυχής διαπραγμάτευση με την τρόικα, με ένα πακέτο διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά όχι περικοπές μισθών και συντάξεων. Π.χ. ένα καινούργιο συνδικαλιστικό νόμο ή γιατί να μην έχουμε κατάργηση των εισφορών προς τρίτους. Λέω πράγματα που επί της αρχής έχουν συμφωνηθεί και να δούμε πώς θα προχωρήσουν. Να φτάσουμε σε ένα επιτυχές αποτέλεσμα, να συμφωνηθεί ότι η τρόικα φεύγει, να προχωρήσουμε στην πιστοποίηση του χρέους και μετά στην προεδρική εκλογή, έχοντας να δείξουμε αυτά, τα οποία θα είναι απτά αποτελέσματα. Δεν είναι αυτά προϋποθέσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Ότι πρέπει να αλλάξει η μισή υφήλιος και Ευρώπη και να μας χαρίσουν το μισό χρέος, γιατί δεν φτάνει κτλ. Εγώ λέω αυτά που έχουν ήδη συμφωνηθεί και να μη σταματήσει η προσπάθεια. Να πάμε στην προεδρική εκλογή έχοντας ολοκληρώσει έναν κύκλο. Θεωρώ αυτονόητο ότι η κυβέρνηση, έχοντας ολοκληρώσει ένα κύκλο, θα προχωρήσει σ’ αυτήν την κατεύθυνση».