Την Τετάρτη του Πάσχα αναμένεται να καταθέσει όπως όλα δείχνουν ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τις τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Τον εν λόγω πρόσωπο αποτελεί μάρτυρα – «κλειδί» για την υπόθεση και τα προσκείμενα στη Νέα Δημοκρατία μέλη της Επιτροπής δίνουν ιδιαίτερο βάρος στα όσα θα πει.

Θυμίζουμε ωστόσο ότι ο ίδιος αρνήθηκε να παραστεί την περασμένη Πέμπτη επικαλούμενος λόγους ασθενείας λόγω των παρενεργειών που είχε μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού.

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος τονίζουν στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες πάντως ότι «ο κ. Καλογρίτσας θέλει δεν θέλει θα προσέλθει μετά το Πάσχα, καθώς εάν και πάλι αρνηθεί θα υπάρξει εισήγηση για χρήση των μέσων που διαθέτει η Επιτροπή».

Όπερ σημαίνει ότι τα μέλη της θα ασκήσουν τη δυνατότητα που έχουν, από τη στιγμή που λειτουργούν ως ανακριτικά όργανα, να διατάξουν τη βίαιη προσαγωγή του. Θα οδηγηθεί δηλαδή υποχρεωτικά στη Βουλή με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.