Η Αττική είναι η μητέρα των μαχών στην αναμέτρηση του β΄γύρου των περιφερειακών εκλογών. Οι δύο μονομάχοι Γ. Σγουρός και Β. Κικίλιας όπως φαίνεται και από τις απαντήσεις τους στο newsbeast.gr παλεύουν αυτή την εβδομάδα με την αδιαφορία των πολιτών ή την συνειδητή αποχή τους.
Νικητής,θα είναι αυτός που θα πείσει ότι αξίζει κανείς να φτάσει μέχρι την κάλπη για να τον ψηφίσει…..

– Γιάννης Σγουρός: Η μεγάλη αποχή πρέπει να προβληματίσει όλο το πολιτικό σύστημα.

– Βασίλης Κικίλιας: Εμείς σταθήκαμε όρθιοι στις πιο δύσκολες συνθήκες και το επιτύχαμε με την αγάπη του κόσμου και την συσπείρωση της παράταξης.

– Γιάννης Σγουρός: Πρέπει όλος ο κόσμος να καταλάβει ότι η αποχή δεν οδηγεί, η ψήφος είναι εκείνη που επικροτεί ή απορρίπτει.

– Βασίλης Κικιλιας: Την Κυριακή είναι η κατάλληλη στιγμή για το πιο ηχηρό διεκδικητικό μήνυμα.

– Γιάννης Σγούρος: Είναι λογικό οι νέοι να είναι δυσαρεστημένου περισσότεροι από όλους.

– Βασίλης Κικίλιας: Κάνω έκκληση σε όσους δεν προσήλθαν στις κάλπες να το κάνουν αυτή την Κυριακή και να ενωθούν μαζί μας ώστε ξεκάθαρα και χωρίς εκβιαστικά διλήμματα να ορίσουμε αυτό που εμείς οι πολίτες ζητούμε από την κυβέρνηση.

– Γιάννης Σγουρός: Στα σχέδιά μου είναι η προώθηση «σχολείων» επιχειρηματικότητας προκειμένου νέες ιδέες από νέους ανθρώπους να βρουν πρόσφορο έδαφος.

– Βασίλης Κικίλιας: Θεωρώ πως η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει το μήνυμα του ελληνικού λαού.

– Γιάννης Σγούρος: Λειτούργησα από τη θέση του Νομάρχη στο πνεύμα του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και καταφέραμε και ένα τεράστιο έργο να γίνει κι 217 εκ. ευρώ πλεόνασμα να υπάρχει.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Σγουρού στο newsbeast.gr:

Σας προβληματίζει η αποχή; Τι μήνυμα θέλετε να δώσετε σε όσους δεν ψήφισαν την περασμένη Κυριακή ή σκέπτονται να μην ψηφίσουν την προσεχή Κυριακή;

Η μεγάλη αποχή πρέπει να προβληματίσει όλο το πολιτικό σύστημα. Οι πολίτες που απείχαν είναι αυτοί που έχουν απαξιώσει στη συνείδησή τους το πολιτικό σύστημα. Από το βράδυ της Κυριακής τους κάλεσα να συναντηθούμε στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή γιατί πιστεύω ότι τα μεγάλα προβλήματα της Αττικής για να λυθούν επιτέλους χρειάζονται και την δική τους συμμετοχή. Η απουσία σημαίνει κενό και με το κενό δεν υπάρχει δημιουργία.
Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου η Περιφέρεια με το νέο της Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες και το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο αποκτά τη δυνατότητα να προχωρήσει στο δρόμο των λύσεων και του έργου. Πρέπει όλος ο κόσμος να καταλάβει ότι η αποχή δεν οδηγεί πουθενά, η ψήφος είναι εκείνη που επικροτεί ή απορρίπτει.

Διαπιστώσατε εσείς και το επιτελείο σας η αποχή να λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στους νέους; Αν ναι, που αποδίδετε το φαινόμενο και πως σκέπτεστε να «καλέσετε» τους νέους στην κάλπη;

Είναι λογικό οι νέοι να είναι δυσαρεστημένοι περισσότερο από όλους. Γιατί εμείς οι μεγαλύτεροι διαμορφώσαμε τη σημερινή κατάσταση που μόνο ρόδινη δεν είναι. Δεν είναι λογικό οι νέοι άνθρωποι μετά από μια μεγάλη προσπάθεια να σπουδάσουν να αποκτήσουν πτυχία, διδακτορικά, τρεις – τέσσερεις γλώσσες και όταν βγουν στην αγορά εργασίας να αντιμετωπίζουν μόνο την ανεργία και την αναξιοκρατία; Επαναλαμβάνω όμως και σε αυτούς ότι η αποχή δεν είναι λύση. Πρέπει να επιλέξουν ποιος είναι ικανός να δώσει διέξοδο σε ορισμένα τουλάχιστον προβλήματα της καθημερινότητά τους. Στα σχέδια μου είναι η προώθηση «σχολείων»  επιχειρηματικότητας προκειμένου νέες ιδέες από νέους ανθρώπους να βρουν πρόσφορο έδαφος και να αναπτυχθούν βιώσιμα και ανταγωνιστικά.

Στη στήριξη ποιών ψηφοφόρων προσδοκάτε στο β’ γύρο; Για ποιο λόγο να επιλέξουν εσάς και όχι τον αντίπαλό σας;

Από το βράδυ της Κυριακής απευθύνθηκα σε όλους τους πολίτες είτε ψήφισαν είτε δεν ψήφισαν, ζητώντας τους να συναντηθούμε μαζί την επόμενη Κυριακή στις κάλπες, γιατί χωρίς την ενεργό συμμετοχή τους τα προβλήματα που επί δεκαετίες αντιμετωπίζει η Αττική ούτε αυτή τη φορά θα λυθούν. Επιπλέον, θα χαθούν όλα τα κοινοτικά κονδύλια που έχουν ήδη δεσμευτεί και είναι τα τελευταία χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πιστεύω ότι στο δεύτερο γύρο οι πολίτες θα έχουν στο μυαλό τους ένα κριτήριο, για να επιλέξουν και αυτό δεν είναι άλλο από το ποιος υποψήφιος από τους δύο είναι ικανότερος και αποτελεσματικότερος να επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα της Αττικής.
Λειτούργησα από τη θέση του Νομάρχη στο πνεύμα του “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” και καταφέραμε και ένα τεράστιο έργο να γίνει και 217 εκ. ευρώ πλεόνασμα να υπάρχει.

Είστε ικανοποιημένος από την επίδοσή σας στον α’ γύρο ή περιμένατε διαφορετικό αποτέλεσμα;

Οι πολίτες πιστεύω ότι κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους και τις εκτιμήσεις τους, συνεκτιμώντας όλα όσα τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Με διαφορετικά κριτήρια έκαναν τις επιλογές τους και θέλω για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω όσες και όσους μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη και με την ψήφο τους. Από την προσωπική επαφή που έχει με τους πολίτες είχα πληρέστερη εικόνα για το τι συμβαίνει στην κοινωνία.


Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Κικίλια στο newsbeast.gr:

Είστε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα των εκλογών στην περιφέρεια Αττικής είναι ένα μήνυμα ανανέωσης και ελπίδας. Ένα μήνυμα για αλλαγή πολιτικής και για είσοδο των νέων στην πολιτική. Εμείς σταθήκαμε όρθιοι στις πιο δύσκολες συνθήκες και το επιτύχαμε με την αγάπη του κόσμου και την συσπείρωση της παράταξης.Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους που είδαν στην υποψηφιότητα μου να σπάει τα στεγανά και να ανοίγει ο δρόμος για όλη τη νεολαία. Όμως  ο αγώνας δεν σταματά εδώ, η μάχη συνεχίζεται την επόμενη Κυριακή.

Ευελπιστείτε ότι θα λειτουργήσει το αντιμνημονιακό μέτωπο και θα πάρετε ψήφους από αριστερά ;

Θεωρώ πως η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει το μήνυμα του ελληνικού λαού ή  τουλάχιστον προκλητικά έτσι αφήνουν να φανεί. Τελικά η περίφημη συνάθροιση του πρωθυπουργού δεν ήταν τίποτε άλλο παρά «δόλος» εναντίον του έλληνα πολίτη. Ήθελε απλά να στραγγαλίσει για άλλη μια φορά την ελεύθερη βούληση των πολιτών. Την Κυριακή λοιπόν είναι η κατάλληλη στιγμή για το πιο ηχηρό διεκδικητικό μήνυμα. Θεωρώ ότι εμείς εκπροσωπούμε τις ανάγκες και την αγωνία του 75% των ανθρώπων της Αττικής οι οποίοι απαιτούν ένα άλλο μείγμα πολιτικής, κόντρα στο μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ με στόχο τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής που μας αξίζει. Επομένως, ενώνουμε τις δυνάμεις μας από όλους τους πολιτικούς χώρους που εναντιωθήκαμε σε αυτούς τους εκβιασμούς της λογικής μας και της ψυχής μας και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα-απαίτηση σε όσους προκλητικά εξακολουθούν να κωφεύουν.

Πως κρίνετε τη μεγάλη αποχή από την περιφέρεια Αττικής;

Την  Κυριακή  ψηφίζουμε και αλλάζουμε. Κάνω έκκληση σε όσους δεν προσήλθαν στις κάλπες να το κάνουν αυτή την Κυριακή και να ενωθούν μαζί μας ώστε ξεκάθαρα και χωρίς εκβιαστικά διλλήματα να ορίσουμε αυτό που εμείς οι πολίτες ζητούμε από την κυβέρνηση ώστε να έχουμε και μια αυτοδιοίκηση ανθρώπινη. Αυτό που ζητάμε είναι το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής που μας αξίζει.