Τη σιωπή του «σπάει» το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Σταύρου, και με επιστολή του προς την εφημερίδα «Έθνος» καταγγέλλει παρακολουθήσεις και εκβιασμούς από την ηγεσία του κόμματος.

Ο Ηλίας Σταύρου, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως στις ανακρίτριες Κλάπα – Δημητροπούλου και κατέθεσε όλα όσα γνωρίζει για το φασιστικό μόρφωμα, στην επιστολή-κεραυνό για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής που έστειλε στην εφημερίδα, δηλώνει απερίφραστα ότι υπήρξε ναζιστής, αλλά σήμερα δεν είναι και δεν τον εκφράζει ο εθνικοσοσιαλισμός. Επίσης, ότι η μητέρα του Φανή Κυρατζή, που απεβίωσε πρόσφατα, ήταν οικονομολόγος και δίδασκε στο 5ο Ενιαίο Λύκειο Βέροιας.

Το πρώην στέλεχος του κόμματος διευκρινίζει ακόμη ότι ήταν διορισμένος στη Βουλή ως επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2013. Αποχώρησε οριστικά τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Στα 9 χρόνια που ήταν στην οργάνωση είδε και έζησε πολλά, τα οποία τα κατέθεσε ενόρκως και επωνύμως στις ανακριτικές αρχές. Σε αυτές παρέδωσε επίσης το κινητό του τηλέφωνο όπως και φωτογραφίες και βίντεο από τη «δράση» της ΧΑ.

Στην επιστολή του προς την εφημερίδα υποστηρίζει ότι άτομα που ανήκουν στην οργάνωση, παρακολουθούσαν το κινητό του τηλέφωνο, το τηλέφωνο της εγκύου -τότε- συζύγου του, αλλά και των ηλεκτρονικών του υπολογιστών. Παράλληλα, καταγγέλλει πως έγινε δέκτης απειλών από πρώην συναγωνιστές του.

Στην κατάθεση που έδωσε στις ανακριτικές αρχές ο Ηλίας Σταύρου αναφέρεται ακόμη σε ένα πρόσωπο «το οποίο η επαγγελματική του ιδιότητα τού επιβάλλει να αναφέρει στο εργασιακό του περιβάλλον κάθε καταγγελία που δέχεται για τέλεση αξιόποινων πράξεων». Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, πρόκειται για αστυνομικό που υπηρετεί στα ΜΑΤ στην Αθήνα, ο οποίος φέρεται να έγινε αποδέκτης καταγγελιών από τον Σταύρου για απειλές που δεχόταν και όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά τον αποθάρρυνε να στραφεί στις Αρχές.